Hvala ljudi, sledeća će biti jedna modifikacija ala "Pripjat", ako skupim sve potrebne delove.
Ganjam titanijumsko kućište, pa ćemo videti da li će mi poći za rukom.
Hvala ljudi, sledeća će biti jedna modifikacija ala "Pripjat", ako skupim sve potrebne delove.
Ganjam titanijumsko kućište, pa ćemo videti da li će mi poći za rukom.
Pre nekih dve godine pokrenut je projekat na jednom španskim forumu da se limitiranom serijom satova oda pošta likvidatorima Černobilske katastrofe.
U tom trenutku nisam bio načisto da li da učestvujem u projektu, a pratio sam preko WUS i watch.ru, pa sam na kraju rešio da se povučem i pare odvojim za nešto drugo jer mi se dizajn koji su izabrali nije dopao. Nisam ljubitelj kućišta tipa 160, jer u kombinaciji sa narukvicom od 22mm izgleda jako nezgrapno na mom malom zglobu, takođe skazaljke u obliku mačeva meni lično pašu samo na "ušastu" amfibiju, nikako ne na ovo što sad Meranom redovno izbacuje u svojim "posebnim" serijama.
Tako da sticajem okolnosti, maja ove godine, dolazimo do situacije da Meranom po nekima sasvim nekoreknto postupa i pušta u prodaju deo delova za ove satove koji su iz ostataka inicijalne partije, cifere, lunete i zadnje poklopce.
Rezultat moje kupovine cifera "Pripjat" je i sat koji sam može se reći "sklepao" po sopstevnom ukusu.
Mehanizam 2409 sam lično i uspešno servisirao, a izbor kućišta je pao ne najpribližnije titanijumskom koje nikako ne uspevam da nađem, a bilo mi je idealno za prvobitnu zamisao. Skazaljke su uzete opet po ukusu od Favinova, pod komandirca, sa sekundarom pune dužine i okruglim markerom.
Nazad sam postavio obični, čisti poklopac, a unutra preko mehanizma sovjetski antimagnetni ekran koji sam isčačkao iz sata pokupljenog sa buvljaka.
Krunica je novog obrazca i dodaje još oštrine već istaknutim ivicama kućišta. Luneta je nabavljena od jednog od ljudi koji ih ovde u Moskvi radi po narudžbini za slučajeve poput mene.
Za kraj foto kako izgleda ovaj prelepi cifer u mraku i još jednom neka mi oproste svi koji ne vole ovakve da ne kažem "kradene" modifikacije.
Vrhunska prica
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bookmarks sajtovi