-uufff... dobro, dobro, ajde de... preterao sam, pogotovu izražavanjem, te se izvinjavam ako sam nekog uvredio, ali mišljenje svakako ne menjam.
Već sam naglasio, da ne mislim da su ti modeli djubre, već samo da ima razlike u pomenutim modelima, kao i da ne znam da li je razlika u ceni opravdana... pa ako ste imali strpljenja i odgledali klipove koje postavih u prošlom postu, ta razlika bi valjda trebala da bude i vama jasna.
Popovac , već si mi uzeo "reč iz usta" jer htedoh još u prošlom postu da napišem, da bih se uvek pre opredelio za Mak Time ili Aviator . Za to da li Volmax ima livnicu ili nema, ne znam... samo znam da drže do kvaliteta, kao i do astronomskih cena, gde je dosta modela iz njihove palete realno precenjeno.
Opet se opozivate na mehanizam. Pa raspon cena u (recimo) serijiskom ETA G10.211 mehanizmu, izmedju satova gde je isti ugradjen dostiže više nego duplu razliku, pa nema ovoliko polemike. Što se tiče 3133 mehanizma, verujem da je gomila ljudi ubedjena da zna koji mehanizam kuca u njihovom satu. E pa to i nije baš tako, te bih vas zamolio da "bacite oko" na poslednji post u sledećoj temi...
Korisni linkovi i sajtovi o satnim mehanizmima
....otuda i moje ne poverenje.
Sofronije, druže moj... kada na istom tom, meni omiljenom Citizenu, budeš video "made in Japan" a sklopio ga Žića zvani Perin iz gornjih Gavibavinaca na Jamajci, ću ti dam mapu za klonju u Lipovici ! Seiko koji kupih, ko zna gde je sklopljen, ali na njemu ni J od Japan nema. Ej, šala na stranu, ni jednog momenta nisam rekao da se radi o lošim satovima, već da bi se ja svakako pre odlučio za "čistokrvnog ruju" i ako je to danas čitava problematika . Inače, pored velikog broja ljudi koji su ekstra prošli u kupovini od Levenberg-a (poput člana nedim), ja se iskreno ne bih usudio da "pljucnem" oko 400 € za njegov sat. Nešto i ne verujem da se radi samo o marketing-pljuvanju, možda i grešim, ne znam. Inače, veliki sam ljubimac ruskih satova, da ne kažem da su za mene br1, a evo i posta iz januara ove godine (post br 32) gde sličnih ima još gomila na forumu...
Koji pilotski sat vam se svidja i zasto?
nedim , uistinu se izvinjavam na mom prošlom postu, jer je bezobrazno sročen, pa još podebljan sa uzvičnicima. Nisam mislio da uvredim niti jednog vlasnika pomenutih satova, veruj mi. Veliki sam ljubimac ruskih satova, jer pored pominjanog kvaliteta, imaju neku toplinu, koju drugi brendovi nemaju. Meni se ,nekako , sve to narušava takvim potezima koje pravi Levenberg . Pa ja nisam video niti jedno loše iskustvo za izvornu Strelu, kao ni za Šturmanski Strelu... kako se to njemu desilo, da izazove lošu reputaciju ruskog hronografa, koji spada u sam vrh ruskog časovničarstva ne znam, ali mi svakako para oči i poverenje. Možda si u pravu, da je sve to marketing i da on svojom cenom, koja je duplo manja, sve to izaziva, ali ja ne bih da se "oprobam" . To je sve samo moje mišljenje i ne mora ništa da znači... svako pravi svoj izbor.
Bookmarks sajtovi