A šta te konkretno zanima u vezi sa satom? Ako imaš neko pitanje, slobodno ga postavi ovde. Što se tiče oznake, onaj prvi deo (2614.2H) je oznaka mehanizma. U pitanju je klasični mehanizam za navijač, ima 17 rubina, a ugrađivao se u mnoge modele satova.
Evo kako mehanizam izgleda:
Nešto malo tehničkih podataka o mehanizmu imaš ovde: The Metatechnical Cabinet - Poljot 2614.2H
Što se tiče tvog pitanja u vezi sa brojem, možda bi trebalo da se obratiš proizvođaču, ali se nadam da će neko od forumaša moći da ti preciznije odgovori.
Hvala na brzom odgovoru!
Pa zanimalo bi me, recimo, koje godine je proizveden, u kojoj fabrici... ukratko, trivia
Nekako sumnjam da se Ruje bakću da odgovaraju na mailove, možda postoji neka online baza, ili tabela "od-do"...
Koliko sam čitao, nekada su imali konvenciju da se to može videti po serijskom broju, npr. kod tebe bi bilo da je proizveden u julu 1987. godine, ali su je napustili. Ne znam kolika je bila mesečna proizvodnja, pošto mi broj deluje 'malo'. Da me ne shvatiš pogrešno - ne tvrdim da je tvoj sat iz te godine, jer izgleda kao modeli koji su se prodavali sedamdesetih i osamdesetih. Na prvu loptu, deluje da je tvoj sat iz osamdesetih.
Nadam se da će neko od drugara uspeti da nađe nešto više, ali mislim da je zasad jedino rešenje mnogo guglovanja.
Ponavljam, ne tvrdim da je ovaj odgovor konačan, tako da sačekaj da se pojavi još neko.
Evo kako izgleda iznutra:
Stvarno jeste 2614.2H, što znači da je napravljen najranije 1976. Mehanizam izgleda identično onom na Nešinoj slici (osim što na mom veći zupčanik ima izdignuti prsten u sredini), i sve oznake su identične, nema serijskog broja. Ono SU po nekim stranjskim forumima znači Soviet Union (= pre-91), a po drugima je značenje tih SU-RU nepoznato.
Zanimljiv je onaj znak na levoj strani... oznaka fabrike?
Evo šta naš kolega bt321 napisa na tu temu (vezano za mehanizam 3133)
''te oznake oznacuje kada je napravljen sat
su3133-od 80s do 90s
p3133 nakon 1992 ''
ZAJEDNO SMO SKUPA!
SU - Soviet Union. Dakle mehanizmi su iz tog perioda.
Pogledaj ovu temu Katalozi sovjetskih i ruskih satova možda nađeš odgovor. Ovako na prvu rekao bih da su iz 70-tih, 80-tih.
Mnoge odgovore oko detalja vezano za ruske satove naći ćeš ovde https://www.ussrtime.info/
hvala na odgovorima,i ranije za Vostok,pa za Start,...itd...
Ne živi čovek samo o hlebu...
I drugi put.
Bookmarks sajtovi