velicina je jedan od razloga zasto mi se dopao ... ne svidjaju mi se ovi novi "modni" trendovi da se nose zidni satovi na rukama, pantalone kao helanke i spicaste cipele , pa onda izgledaju kao klovnovi ... samo moje misljenje.
velicina je jedan od razloga zasto mi se dopao ... ne svidjaju mi se ovi novi "modni" trendovi da se nose zidni satovi na rukama, pantalone kao helanke i spicaste cipele , pa onda izgledaju kao klovnovi ... samo moje misljenje.
To sa odstupanjem, oni se u startu ograde, ali u praksi je tacnost mnogo bolja.
Ako i nije, svaki casovnicar moze da ti podesi, da bude bar +-5 sec, nekad i bolje
Neki ljudi kazu da moze i na +- 2 sec dnevno da se nasteluju
Strela od jarana mog je regulisana na +3sec dnevno. Bez problema.
There are 2 rules for succes:
1.Never reveal everything you know
jos nisam imao tako bezobrazan sat koji bi zloupotrebljavao deklarisana odstupanja.
u praksi je uvek to mnooogo manje, kao sto rekose vec ljudi, a posebno prijatno znaju da iznenade ti rusi. imao sam nekoliko satova sa 3133 i nijedan nije odstupao vise od +10 sec dnevno.
jos jedan veliki + za ove stopere navijace jeste velika rezerva snage. iako se ona moze znacajno razlikovati od masine do masine - sto, izgleda, zavisi od perioda kada je proizvedena - uglavnom su preko 42 sata. moj prvi poljot sa 3133 imao je rezervu od cak 62 sata.
jole777 kaže:
Ako je 5 sekundi dnevno, to je pola minuta za 6 dana, ili da kazemo minut za 6 dana ako je 10 sec u pitanju. To je jos nekako prihvatljivo , hajde da kazemo, ali ako je vise od toga kupujem za te pare quarz ... posto meni sat treba za gledanje vremena, nemam nijedan, cak ni onaj za 5e, a mrzi me vise da stalno izvlacim mobilni kada hocu da vidim koliko je sati.
ako ti je tacnost prioritet, onda svakako kupi kvarcni sat! cak ce i najgori kvarcni kung fu sat biti tacniji od najskupljeg automatika.
ali, ako hoces saputnika i drugara, kome ces da se divis i zbog koga ces da se nerviras, onda ipak razmisli o mehanickom satu!
da citiram našeg prijatelja Nešu:
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
jole777 kaže:
Samo da napomenem da je Poljot 3133 u ovoj Streli - navijac. Dakle, najmanje jednom u dva dana ces morati da ga navijas. Mislim da se radi o lepom obicaju, koji mozes uvesti ujutro, uz kafu, a koji ce te jos vise uvesti u caroban svet mehanickih satova !
No time to lose
Bookmarks sajtovi