Kada su ti rusi u pitanju, vrlo lako može da se desi da budeš iznenadjen tačnošću. Orient , Seiko , Poljot se mogu naštelovati da budu izuzetno precizni, s`obzirom da se radi o mehanici. Konkretno, na mom 3133 je bilo odstupanje -2sec dnevno . Čini mi se da sam sa poslednjim merenjem video razliku od -6sec / 24h ...
Ta ideja sa nekim kvarcnim Seikom nije loša... on bi bio svakodnevni, dok ovaj lepi navijač "saborni" ...
Victorinox - real steel with mechanical soul
Da ne idem u offtopic, ali me bas interesuje : kolika su onda kasnjenja svajcaraca ?
Nemoj da uzmems ovaj bakijev primer kao pravilo za sve ruse, nisu svi rusi tako precizni, moj komandirski ide u minus i do 20 sec dnevno, sto je u okviru specifikacija... Sto se svajcaraca tice to zavisi od mehanizma , klase mehanizme , klase samog sata itd...Sto se mene tice sve sto ne ide preko 30 sec plus minus , moje kriterijume zadovoljava.
Serb , druže moj, jesi li nosio kod sajdžije na regulaciju ? Oni često (skoro uvek) fabrički odstupaju ne retko i više od 20sec . Probaj sa jednim štelovanjem, te ćeš videti da ti neće preći 10tku , nema šanse !!!
Poslednja ispravka: backarelli (26.9.2012. u 20:13)
Victorinox - real steel with mechanical soul
mislio sam na ch u toj klasi, do 1000 eura.
iako se mozda neki nece sloziti, ja bih rekao da to cak i nema veze s klasom. imali smo nekoliko primera na forumu da ruski komandirci, koji spadaju medju najjeftinije satove na trzistu, imaju odstupanja manja od onih predvidjenih cosc-om, tako da se ne moze na osnovu tacnosti suditi o kvalitetu sata, a ni obrnuto.
jole777 kaže:
Apsolutno tacno Simo, iako bi logicno trebalo da tacnost, kvalitet i cena sata budu u srazmeri, to u praksi nije bas tako. Takodje treba dodati da postoje mehanizmi za koje se moze reci da su bili izuzetno tacni. Secam da sam negde procitao da je svojevremeno Omega izbacila odredjeni cal koji je bio izuzetno tacan, a kuriozitet je bio da je uradjeno testiranje oko 100000 komada tog mehanizma i da ni jedan nije odstupao vise od +2/-2s. Pokusacu bas da pronadjem o kom je kalibru bilo reci.
Bookmarks sajtovi