Pozdrav svima!
Imam neke dileme oko originalnosti mehanizma 3133 kojeg bi (opet mi vrag ne da mira) koristio u jednom svom "projektu".
Našao sam na stranicama https://www.moscowphoto.net/watches/...graph-movement
(na Ebay je to Irbis 67) mehanizam "poljot 3133" po povoljnoj cijeni ali me muči pitanje da li se radi o originalnom mehanizmu ili o kopiji koja nema veze s Poljotom i njegovim "nasljednicima". Evo slika...
Kao što vidite mehanizam je bez ikakvih oznaka (ili ih bar ja ne vidim). Molim pomoć...
Poslednja ispravka: jure17 (26.5.2017. u 12:07)
Koliko mi je poznato nikada nisu rađene kopije mehanizma 3133. Dakle, po meni to je originalni mehanizam i to kakav! Retki su ukrašeni primerci. Mislim da ni cena nije loša.
Oznake ... pri kraju proizvodnje je bilo dosta takvih bez oznake.
Pozdrav veberz i puno ti hvala!
Upravo me odsustvo bilo kakvih oznaka zbunilo, a kako sam na Ebay stranicama istog prodavača vidio razne čudne "modele" npr. Rakete mislio sam da se radi o nekom mutnom poslu.
Sad mi je sve puno jasnije... Inače mehanizam je predivan!
Radi lakšeg određivanja starosti i originalnosti Poljotovih 3133 mehanizama napravio sam sebi mali podsjetnik.
Izvor podataka je naravno epohalni "Determining the Age and Originality of a Poljot cal. 3133 Chronograph" od Polmax-a 3133, ali su u ovaj podsjetnik uvrštena samo najočiglednija i najosnovnija svojstva.
Bookmarks sajtovi