kako razlikovati slavu od cjiave na prvi pogled?
kako razlikovati slavu od cjiave na prvi pogled?
Osim fonta, koji jeste možda teže upamtiti bez obzira na sat, natpis 'sozvezdie' ćeš naći samo kod kineskog sata, što je najuočljivije. Dalje, Kinezi mešaju ruske i engleske oznake, što kod Rusa nije slučaj. Na slikama koje sam postavio videćeš da je oznaka za broj rubina na ruskom (npr. 23 камней), dok 'automatic' piše na engleskom. Neki na dnu cifera imaju oznaku 'Россия', koji u kombinaciji sa engleskim oznakama (npr. 'automatic') takođe mnogo govori.
Sve u svemu, na osnovu malog uzorka bih izdvojio font, mešanje jezika i oznaku 'sozvezdie' kao najupačetljivije elemente. Ukoliko budeš imao prilike i da lično pogledaš i otvoriš sat, kineski mehanizam je sledeći dokaz.
A usput još izgledaju kao mutirani Rolex, bell & ross... što se lepo vidi na početku teme.
Mislim da kod Rusa nema takvih mentalnih "ekskurzija".
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
To je ublažen izraz za lupetanje a inače sam ga pokupio od drugara iz Aleksinca. Kad neko krene da fantazira, kažu: "opet praviš ekskurzije na mozak." Odosmo u off a samo sam mislio na kineske fantazije u dizajnu CJIAVE.
Evo јоš jedne ponude tog satića
Nakit, satovi i dragocenosti : Слава / NOV Automatic Rucni Sat 21r - ID 1224935 - Kupujem Prodajem
Kakav je kvalitet ovih kineskih replika? Da li je iko imao iskustva sa tim?
Ovi satovi nisu replike, bar formalno gledano. Imajući u vidu ko ih pravi i gde se prave, ja bih ih zaobišao na kilometar.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Zahvaljujem na brzom odgovoru,da li mi se cini ili su poceli da krivotvore jos ruskih satova. Ne jednom od sajtova pronadjem Pobede,navodno nekoriscene ?!
Na stranim forumima se mogu nači iskustva - koja uopšte nisu dobra.
Izgled je OK... ALI kvalitet izrade nije dobar, kaiš propadne posle nekoliko nedelja, krunica se lako lomi...
Sat se inače najviše prodaje baš u Rusiji, i to turistima koji misle da kupuju nešto Rusko.
Tipično uvaljivanje neobaveštenima.
Mislim da ovu marku treba u širokom luku izbegavati.
Izmena: Neša me pretekao. Komentar je bio za Slava Sozvezdie. O kopijama Pobeda ne znam.
Bookmarks sajtovi