VOSTOK AMFIBIA...................
VOSTOK AMFIBIA...................
RAKETA KOPERNIK...................
ovaj zadnji....
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
a ovaj...............
Poslednji je stvarno fantastican.
Pise da "utro" izmedju 5 i 11! To je pretpostavljam za jutarnje zagondzije?
Mmario i to...
Poslednja ispravka: jedan (22.8.2015. u 12:23)
Ajd' malo da se pohvalim...
Konačno se vidi svetlo na kraju tunela zvanog "projekat Okean 3133".
Naime, mesecima već vijam sve delove za ovu ikonu sovjetskog časovničarstva, i ako dobra sreća da, sutra ću biti na korak od cilja...
Naime, ako se sutra sve dobro završi, i konačno bacim svoje šape na 3133 mehanizam, ostaće mi još da kupim brojčanik i kazaljke (ovo drugo uslovno jer već imam odgovarajuće starovremenske kazaljke kojima samo treba malo pažnje da bi bile upotrebljive)...
Za brojčanik nemam neku dilemu, aftermarket je jedino rešenje i ukrajinci taj deo posla rade više nego dobro...
Problem su kazaljke, tj. dve dileme oko njih...
Prva, ako se odlučim za starovremenske koje već imam odudaraće od brojčanika...
Druga, ako se odlučim za aftermarket kazaljke, koje kupiti budući da niti jedne nisu 100% verne orginalu...
Naime, istraživao sam i skontao da je sovjetski/ruski Okean imao tri pojavna oblika;
Rani od 1970 do 1983
Srednji 1983 do 1989
I novi 1989 pa po neke 1993-94
Koji je dobio svoju reinkarnaciju u MakTime modelima i kasnijim limitiranim serijama, i to izgleda ovako...
Igrom slučaja dokopao sam se kućišta, unutrašnjeg prstena i ostalih džida-bidžica sa poslednjeg modela, pa je logično da baš njega pokušam napraviti...
E sad problem je u tome što aftermarket kazaljke nisu verodostojne, i ja bi ih rangirao ovako:
1. Suštinski vrlo verne kazaljke sem boje leve hronograf kazaljke koja je plava umesto crne...
2. Favorit br. 2, sve ok sem leve hronograf kazaljke koja je na štetu streličasta, a crna boja odgovara orginalu...
3 i 4. Bofl kazaljke, ne po kvalitetu, nego što uopšte nisu verne orginalu u plavoj i crnoj varijanti
E sad, suštinski, u slučaju aftermarket izbora, dilema je da li uzeti 1 ili 2, tj da li "progutati" plavu kazaljčicu ili strelastu, iako ni jedna ni druga nisu verne orginalu...
Sugestije su dobrodošle...
Poslednja ispravka: KureNS (25.8.2015. u 14:53)
Bravo komso, odlicno....i nemoj siljiti zob....maketarska boja i onu plavu u crno...i zavrsio si posao,
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Bookmarks sajtovi