Sta te jos interesuje Jure? Vidis i sam da je "pravi" Poljot, 3133 mehanizam, mineralno staklo, homage Sinn Frankfurt Financial District sata. Najelegantniji Poljot hronograf po mom misljenju.
Sta te jos interesuje Jure? Vidis i sam da je "pravi" Poljot, 3133 mehanizam, mineralno staklo, homage Sinn Frankfurt Financial District sata. Najelegantniji Poljot hronograf po mom misljenju.
koja mu je cena bila?
Hvala veberz!
Nisu mi bili jasni nazivi za ovaj sat... tj. jesu li to neki "službeni" nazivi iz nekog kataloga i sl. ili je to onako "od milja"?
Doduše to i nije najvažnija stvar...!
Somy... došao me 220 Eura s poštarinom.
Sluzbena oznaka je onaj dugacki niz brojeva koji se vidi u katalogu. Spada u porodicu Sturmanskije satova, a za oznaku Civil stvarno ne znam... Imam takav i ja i nikada se nisam setio da ispitam u vezi naziva sata.
Kupio si ga za odlicnu cenu ako je nov, a povoljnu ako je lepo ocuvan.
Лутајући по Ибеју, наиђем на још једну хоролошку минијатуру, а љубазни продавац је поставио и слику механизма.
Дакле, "Ракета" Петровдворецког ЧЗ и то она чувена машина са 16 рубина. Мажина у савршеном стању.
Али, оно што плени и опија, јесте уметнички израз. Наиме, ради се о чувеном Т 34 који носи знамење победе над којим је неизбежна црвена звезда петокрака обрубљена златном бојом из које се распростиру златни зраци. Погледајте то ведро небо са по којим као памук белим облачком и златно храстово лишће у дну.
Додељен је 1970. године украјинском добровољцу Црвене армије, учеснику отаџбинског рата.
И сада неко ту крваво стечену величанствену успомену продаје за 150 америчких долара!
Раме уз раме са швајцарском индустријом на светском тржишту, израсла из Великог отаџбинског рата, достизала десетине милиона примерака израђених годишње...
Уживајате у видео презентацији совјетског хоролошког стваралаштва друге половине XX века:
А било је совјетских (и не само совјетских) радиоактивних часовника, све до шездесетих година.
Стога, колекционари, погледајте овај поучни видео запис Олега Ајзона:
Ево правог специјалитета - "двострука слава". Два потпуно одвојена механизма једног ручног часовника. Леви увек мора да показује време у Москви (тако је и написано), а други "појасно време", према потреби онога ко га користи. Као свемирац са два огромна ока. Ви га ставите на руку и он без престанка зури у вас тим огромним модрим очима.
Poslednja ispravka: RUS (14.12.2015. u 13:58)
Единый, могучий Советский Союз!
Jako lep Poljot. Jedan od najlepsih (pa neka lici na Fortis 100 puta) . Reci cu nesto sto sam vec rekao par puta a to je sledece, Poljot je pred kraj postojanja proizveo neke od najlepsih i rekao bih najkvalitetnijih satova ( celicna kucista, mineralna stakla...).
Nego Veberz da li je to prinova?
Ma kakva prinova Sky. Kupio sam ga krajem leta 13.-e i otprilike sa tim satom je krenulo moje ludilo
Prikazao sam ga u svom prvom postu na ovom forumu veberz - moji satovi
Zaboravio sam da imas taj sat. Retko ga fotkas.
Bookmarks sajtovi