1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Poljot "Sturmanskie civil" "Traveler"
Веберз, и мени се овај Паљот допада, мада није совјетски. Одлично и тачно си га назвао "понајбољи омаж Паљота". Заиста то јесте. А што се лудила тиче, то нам је познато, без тог лудила нема љубави према руског хорологији. Што се мене тиче, проширио сам своје лудило. Данас сам узео са поправке једну Рулу. Часовничар је успео да му удеси осовину (Скај зна о чему причам). Сад ћу да испитам колико је одступање. Иако није тема, морам да вас почастим фотографијом принове у колекцији, пошто тему о Рулама нико више не прати, а ради се о сатовима социјалистичког лагера.
Prilog 118337
Дакле антимагнетна Рула ДДР са датумаром, секундара на централној осовини, а осовина у савршеном стању. Подмазан, очишћен, као нов. Ретко ћете то видети.
Како сам се обрадовао кад сам видео да ради тачно. Баш као у химни ДДР "Устала из рушевина".
Одмах сам гласно узвикнуо "Живео Карл Улбрихт!" А сајџија се смејао.
https://www.youtube.com/watch?v=ZzT7ef-Vl4U
3 Priloženi(h) fajl(ova)
Lepa boja i lep odsjaj brojčanika. Podseća me na svilene bombone. :)
Prilog 119357
Prilog 119358
Lepi primerci Amfibije "radio room" a tu je i jedan Albatros.
Prilog 119359
1 Priloženi(h) fajl(ova)
Prilog 119907
Златоустски часпвничарски заавод - стони часовник "Агат" са минутним тајмером.
Незаобилазни помоћник у квартиру у коме се кувао "боршч", купус, пасуљ или друга врста народног куваног јела. Друђштво би му правио незаобилазни совјетски самовар на струју. Дивно хромирано кућиште се лако брише. Родио се у недалеко од Чељабинска.
https://www.youtube.com/watch?v=ntqr4DnCnwQ
13 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Slike ruskih satova
Slažem se. Kupovina Vostok Amfibije je kao kupovina novog starovremenskog sata.
Inače satovi koje si postavio su tzv. frenkeni ili frankenštajni tj. nisu orginalni. Mahom dolaze iz Ukrajine preko ebay-a.
Свака част Скај! Твом оштром оку не промичу чињенице.
Тешко је наћи прави "смерш", а и био би крајње опасан за чвање, због вероватно радиоактивне компоненте у светлећем премазу на циферблату.
Нема оригиналног "смерша" са решетком. Исти тип фалша се јавља и код Водолаза.
2 Priloženi(h) fajl(ova)
Nije sat ali je interesantno videti još jedan proizvod Čistopoljskog zavoda.
Prilog 120644
Prilog 120645