1 Priloženi(h) fajl(ova)
Re: Poljot traveller alarm - original ili ...?
Uhh,ima toga. Ono što je u PDF-u postavi na forum. To ne bi trebalo da je problem, mada nikada to nisam radio:). Nisam siguran kako se to radi. Uglavnom sam postavljao linkove ka sajtovima gde se neki PDF nalazi. Ovde bi trebalo neko od moderatora da se angažuje pa da ti olakša posao i da se to sve postavi. Sve drugo bila bi grehota.
Ako mogu da kažem šta mene interesuje: Strele, hronografi rađeni za italijansko tržište ( Vostok-Poljot 3133), Amfibije, Šturmani, Okeani, Poljoti 3133. Znam da nema zasebnih kataloga uglavnom su ovi satovi u okviru većih kataloga.
U principu šta god da postaviš imaš moju zahvalnost.
Hajde moderatori, ujedinite se.
Prilog 123879
Nisam baš neki stručnjak za informatiku, ali evo Poljot 2002. je u rubrici "Katalozi sovjetskih i ruskih satova".
Skydrummer, skoro sve što si rekao da te zanima možeš pročitati ovdje Polmax3133 Čovjek je moj idol! :adore:
Katalog ti je odlično prošao, ako te ne mrzi nastavi. Za postavljanje pdf-a ja ne vidim mogućnost, ali postoji dosta free FTP servera, tamo bi se mogli postaviti pdf-i. Ja sa tim nemam nekog iskustva, ako neko zna optimalno rešenje za besplatni ftp nalog neka ga podeli.
U vezi tvog alarma sam se setio još jednog trgovca OXID Surf- und Kiteshop | POLJOT Traveller 2612/1741586 | online kaufen čovek ima prodavnicu u Beču, jevtiniji je nego ova druga pominjana dvojica. Kada tražiš popust onda reži, ako se dobro sećam poštarina mu je nešto veća. Ja lično nisam trgovao sa njim.
Jure, potpuno se slazem s tobom - Steve (Polmax 3133) je jedan krasan covjek i istinski zaljubljenik u Poljot satove. Uz sve to, potrudio se svoje obimno znanje i iskustvo podijeliti s nama ostalima, i kroz svoju stranicu, i kroz pisanja na forumu, ali i kroz svako obracanje, bez obzira koliko su ga vec puta pitali iste stvari.
Ja sam se prije koju godinu dopisivao s njim putem maila, obrativsi mu se s par nedoumica koje su me mucile u mom pokusaju da do kraja shvatim zamrsenu istoriju koja se krije iza Poljotovog imena, i mogu reci da je svakim odgovorom pokazao prije svega koliko mnogo zna, a onda i koliko mu nije tesko podijeliti sve to s drugima. Stvarno je car.
Drug Zoli ti je dobro napisao - becka podruznica Levenbergovog biznisa, gdje sam i sam kupio jednu Strelu 3133, donekle je hjetinija (pojedini modeli, mada i to varira), od Kampmanna, ali je s Paulom malo teze komunicirati, pogotovo ako ne znas njemacki, jer on preferira njemacki ili ruski.
Sto se tice snizenja, tu nece uopste ni da pregovara, ali sam se fino s njim ispricao, jer sam bio u Becu i trazio da sat preuzmem sam, bez postarine.
Napravi se termin (radi se o jako maloj radnjici, a Paul je star i bolestan covjek - upravo tada je trebao ici na neku gadnu operaciju, tako da mi je cak rekao, posto ima samo cerku, da nije siguran hoce li se vise uopste i baviti tim poslom kad se - i ako se! - oporavi... vidim, i dalje radi, znaci dobro je) i onda se sat proba i preuzme. Usput sam s njim proveo barem sat vremena razgovarakuci o satovima i njegovim vidjenjima ove cijele Poljot misterije.
Elem, fin cikica, voli da razgovara o satovima, a ja sam taman tada trebao nazad u Rusiju da radim, i vidim njemu bi drago kad sam to pomenuo, sve se nesto smjeska, pa preshalta s njemackog na ruski... Evo ga, kontam, sad ce da padne i kakav popust - na ruskom... :laugh:
... ali, je l' izgovorih rijec "popust", a njega presijece nesto, prepodobio se, vrati se na njemacki - reko' evo ga hoce da umre :laugh:... Tako da od mog popusta na kraju nije bilo nista. :D
Puno hvala svima! Posebno zahvaljujem "supatniku" (njegov odličan izraz) Z. Veber na korisnim savjetima na PM.
Sada ću se raspisati na adrese prodavatelja i malo se primiriti da ne ispadnem previše "vruća mušterija".
P.S. Ovaj trgovac u Beču mi je pravo otkriće!
Citat:
jure17 kaže:
Nisam baš neki stručnjak za informatiku, ali evo Poljot 2002. je u rubrici "Katalozi sovjetskih i ruskih satova".
Skydrummer, skoro sve što si rekao da te zanima možeš pročitati ovdje
Polmax3133 Čovjek je moj idol! :adore:
Da, Polmax3133 je jedan od odličnih poznavalaca sovjetskih satova.
Katalog Aviator 2004 je podignut u rubrici "Katalozi sovjetskih i ruskih satova".
To su bez sumnje predivni satovi, ali jel' vam "Aviator" jednako drag kao i "Poljot"?
Znam da će neki reći da je to isto, ali... da li vam na njima fali natpis "Poljot" ili još bolje "ПОЛЕТ" ?