Hvala. Znam to. Mislio sam (ali bio neprecizan) da li ste ih vidjali po aukcijskim sajtovima ili pijacama (ili sta ti ja znam gde nicu ti ruski satovi :-D ) i kako im se krecu cene u odnosu na ''obicne''.
Umeju da budu malo skuplji, ali ne mora da znači, dok cene umeju da variraju. Ako imaš sreće, mislim da je najbolje uzeti na aukciji od proverenog prodavca ili proveriti na pijaci. Imam nekoliko takvih, bilo sa oznakom „Заказ МО", bilo bez nje, i ne primećujem neku veliku razliku. Teško je dati uopšten savet, ali treba čekati dobru cenu i ne zaletati se s kupovinom.
^ pa, koliko sam ja video do sada i citao po drugim forumima, izmedju "zakaz mo..." i "sdelano..." nema nikakve razlike, osim sto su u neke "zakaze" ugradjivani mehanizmi bez ikakve oznake, tzv. "volga", za koje se smatra da su vrlo retki.
Evo slike "volge" iz jednog komandirskog koji sam imao.
Sto se cena tice, nisam primetio da ima neke razlike, kako kad naletis i zavisno od stanja u kome se sat nalazi...
(U stvari, diskusija o razlikama izmedju "zakaza" i "sdelano" me podseca na rasprave o razlikama izmedju seika s cuvenim "J" u oznaci i onim bez "djavolske jote" (sto govorahu nasi popovi pre 200 god). )
edit: pretece me Nesa!
jole777 kaže:
bogami, neso, ovo je zaista postovanja dostojna kolekcija!
jole777 kaže:
Bookmarks sajtovi