Hvala na dobrodošlici,osim ova dva ne posedujem zasad više u ruskih satova mada planiram u skoroj budućnosti da povećam njihovu brojnost.Evo mojih ostalih satova koji su švajcarske,istočnonemačke,zapadnonemačke i jedan kineski lažnjak komandirskog u kojem se nalazi jeftini kvarcni mehanizam i kojem je već otpala kazaljka za sekunde,zbog kojeg sam i počeo skupljati ruske satove,jer pošto sam bio ismejan od svojih kolega povodom kupovine tog sata,rešio sam da nabavim pravi komandirski i odmah sam zavoleo ruske satove,većinu ovih satova sam nabavio na buvljaku,Ruhlu sam nabavio za 300 dinara na buvljaku i plus 80 dinara sam dao za kaiš jer je bio u očajnom stanju,kad sam je nabavio žurila je oko 2 sata na dan,ali sam je ja nedelju dana svaki dan je štelovao dok joj nisam našao pravu tačnost,sada žuri samo oko 1 minut na 2 dana,u satu je inače mehanizam UMF 24-31 bez rubina,koji je veoma pouzan i dugotrajan,antimagnetski i bio je u proizvodnji u Istočnoj Nemačkoj od 1962 do 1991,Raymar je kvarcni sat švajcarske proizvodnje koji sam kupio od kolege za 200 dinara,Darwila sam nabavio na buvljaku za 500 dinara i za sada je bez kaiša,pokazuje se dosta tačan,mada ga planiram nositi na čišćenje,Chemtrans je kvarcni sat zapadnonemačke proizvodnje sa mehanizmom France Ebauche,izvanredno je očuvan takođe nabavljen na buvljaku za 800 dinara,a onaj kineski lažnjak od komandirskog je takođe plaćen 800 dinara i to su mi najgore potrošene pare za sat,pravi Komandirski sa oznakom zakaz mo sssr i mehanizmom 2414 sam platio 300 dinara isto na buvljaku i bio je u defektu, pa sam ga nosio kod časovničara na zamenu zupčanika na kojem je bilo slomljeno 6 zupaca i popravka je koštala 500dinara,sada radi perfektno i časovničar kaže da je mehanizam u extra očuvanom stanju,Vostok Delfina sam platio 1000dinara i on isto perfektno pokazuje vreme,u međuvremenu sam i brata od tetke navukao na ruske satove,tako da i on sada poseduje 1 Komandirski sa tenkom,1 Luč sa crvenom zvezdom i natpisom perestrojka u kojem je kvarcni mehanizam i 1 Slavu sa kraja osamdesetih godina.
Ukoliko želite uvećati sliku,samo klik na nju i ona će se uvećati.
Bookmarks sajtovi