to je stara raketa verovatno sa pozlatom od 10 mikrona...
to je stara raketa verovatno sa pozlatom od 10 mikrona...
jole777 kaže:
odlicni satovi za male pare.nema greske sa starim rusima.
@Konstantin:što se tiče Rakete,kao što je rekao Sima,pozlata je 10 mikrona(većina ruskih satova je imala takvu pozlatu).Inače mehanizam je najverovatnije 2609HA,sa protivudarnim balansom(narodski:otporan na udar,ali nemoj igrati hokej).Mehanizam je sa 19 rubina,što je solidno.
I evo nečeg što sam skoro nabavio:
GOSPODINU KONSTANTINU SRETAN 89-TI RODJENDAN!!!!
Nije mala stvar
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Pozdrav svima! Juce sam na pijaci naleteo na ovaj sat i kupio, pa kacim slike da oni koji znaju kazu da li je "pravi" ili kopijai da li nesto vredi. Mehanizam je 2609.HA,bar je tako ucrtano... Na poledjini pise na ruskom: "Drugaru za rodjendan, 01.04.83" i broj 331641..Fotografisan je naopako, greskom
Evo slike:
Poslednja ispravka: dragon (10.1.2011. u 10:36) Razlog: ubacena slika
Pozdrav, zolabg, i dobrodosao! Lep sat, cista klasika! Ne boj se, sigurno je original - koliko znam, jos niko nije poceo da kopira Rakete!
U svakom, slucaju, mehanizam je vrlo kvalitetan, pouzdan i dugotrajan, a moze da bude i vrlo tacan. Najbolje da ga odneses kod sajdzije da ga ocisti i podmaze. Nazalost, stari ruski satovi nemaju gotovo nikakvu vrednost, osim pojedinih serija i primeraka, koji su trazeni medju kolekcionarima.
Poz!
jole777 kaže:
Hvala puno na odgovoru! Ma znam, nego jednostavno volim Rakete i najzad posedujem neku Sat radi najnormalnije ali staklo je dosta iskrzano i unutrasnjost oko mesta gde pise Raketa i da je napravljeno u SSSR, nekako kao da je zaprljano, oksidiralo? Da li znate koliko kosta zamena stakla i ciscenje, pa i to podmazivanje? Da li da ga nosim kod svog sajdzije u Zemunu kod Doma vazduhoplovstva (on mi je podmazao i ocistio Seiko stari) ili procitah na forumu da ima jedan kod Visoke elektrotehnicke?
Staklo nije problem srediti, mozes da ga ispoliras i u kucnoj radinosti, a moze i da se zameni. Brojcanik, nazalost, tesko moze da se sredi. Moja preporuka svakako za g. Milovana, kod Doma vazduhoplovstva! Kod njega nosim sve satove i prezadovoljan sam i uslugom i cenama. Jos jedna vazna napomena je da on ne pravi pitanje oko ruskih satova, za razliku od mnogih drugih bg casonicara! Pitaj ga da li moze da sredi brojcanik, meni je pre dve-tri nedelje uspeo da sasvim ocisti brojcanik na starom Roameru, za koji je jedan drugi sajdzija u gradu rekao da nema pomoci.
Javi sta si uradio i ako uspe da ga ocisti, obavezno okaci neku sliku!
Poslednja ispravka: sima hrabri (10.1.2011. u 9:48)
jole777 kaže:
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
^ haha, ovo stvarno nisam znao! carevi! to je jedina re*lika koju bih voleo da imam!
jole777 kaže:
Bookmarks sajtovi