Nesa me pitanjem o secku podsetio da treba okaciti i triling pridodat onoj mini kolekciji :
Raketa je, kao najstarija, stala prva u red zahvaljujuci natpisu na ciferu i masini 2603 koja do sada nije bila osluskivana a odlicno ocuvana;
Ugurao se i Vostok zahvaljujuci ciferu koji je po ukusu sadasnjeg vlasnika;
Mali klon iz velike Rusije ali, u tehnickom smislu, original koji odgovara imenu i znaku plasiranim u donjoj polovini cifera.
Joooj, gde nađe admirala? Podseća me na sunce, more i lepo vreme, a napolju ledara
Nosi danas taj vostok, mislim da je bolji za hladno vreme
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Vostok stvarno deluje zanimljivo,
Možda bi mogla još koja slika?
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Evo malo detaljnije dopune treceg rusa iz prethodnog posta. Najpre slicice :
Prilog 17957Prilog 17958Prilog 17959
Dakle, na oglasu je bila slika slicna ovoj prvoj i tu mi nikako nesto nije stimalo. Pitanje prodavcu za sliku poledjine i mehanizma nije naislo na razumevanje posto "postoji mogucnost da se sat osteti a na prodaji je". Kako god, covek cudna zivuljka, radoznalost jaca pa tesim sebe kako se iskustvo placa a ponekada i radoznalost. Kupljen sat.
Postar me zatekao sa tankim srafcigerom u ruci , podizem poklopac i iznenadjenje - masina 2614.2H, sve oznake na svom mestu, radi ...
Poklopac naginje prici sa polet hronografa uz dodatak orla iznad;
Sva zabuna sa ciferom, nikako da se uklopi u Polet obicaje. Orao sa zastavom pomorske flote na grudima i natpisom "admiral" ispod, primereniji vostok temama nego to ima obicaj uraditi polet / poljot. Otvor za datum kao da je prozumban kroz plocu, tacke sa luminacijom zbilja svetle ali bas nejasno cemu to sluzi kada na kazaljkama nema premaza, tacnije te kazaljke su vidjane na ranijim varijantama poljota.
Kutija i korona su onako u ruskoj klasici, odozgo polirane, ispod sa tragovima mehanicke obrade, zastita u boji zlata koja , sa onakvom polocom, savrseno upotpunjuje utisak vaserske robe.
Posle ovakvog utiska izgleda opet normalno da se javi radoznalost po sistemu - odakle to takvo.
Vec smo naviknuti da se ista masina nadje u vise modela satova od kojih neki dostizu po desetak i vise puta vecu cenu nego je bazni model. Slobodnije ocenjeno - amabalaza utice na cenu u vecem procentu nego sto je sam kvalitet masine. Ovde ispade obrnuto sasvim pa u skladu sa takvim pristupom i cena. Utisak je trebalo utemeljiti pa malo raspitivanja iz prve ruke i jahanja neta je sve preraslo u uverenje. Isti sat se pojavljuje i u Rusiji na oglasima, malo je skuplji nego sam ja potegao novcanik. Prica je odvela u pravcu da se pojavljuju privatnici u produkciji satova koji kombinacijom dostupnih elemenata za kompletiranje naprave svoj "brend", poneki i sa svojim imenom. Izgleda da je takvima ostalo da se poigraju sa ciferom u skladu sa svojim poslovnim shvatanjima ili mogucnostima, pa se pojavi i nesto ovakvo. Sa druge strane, znajuci rusku pragmaticnost u resavanju nekih stvari, nebi me iznenadilo ni da je Polet sklepao ovakvo nesto i izbacio za siroke narodne mase. Njihova serijska produkcija u izradi pozicija je jednostavno nezamisliva po kolicinama.
Sve ovo me podsetilo i na jedan pristup u drugoj oblasti. Kada se svojevremeno pojavila Lada Oka, reklamirana kao gradski malolitrazni auto na prospektu ( samo slika auta ) je sve izgledalo sasvim prihvatljivo i lepo. Kada sam je video uzivo, nisam mogao verovati sta je tu. Karoserija podseca na mali Maruti, pod haubom bukvalno polovina motora Lade special, unutra sat od Lade Ziguli iz 70-tih, rucka na vratima - kais sa dva srafa,...... Uglavnom, ide to, potrosnja prepolovljana, delova koliko hoces, sluzi nameni,... ima i kupaca.
I tako... velika je to zemlja, ko zna sta jos ima da saznamo i vidimo
Ne vide se slike, sredi priloge.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Bookmarks sajtovi