pa sta si ceko do sad
@Jagose i mi ko vi u Crnog Gori ne zurimo, pa tako i ja okasnih sa farbanjem
@Neso sat je nov, dobio sam ga na poklon
@Vladan P, e Vladane Vladane, tebi je to sale inace, velicina bez krunice je 39mm
Кад год могу, дотрчим на овај форум, што није једноставно,јер сам често заузет. Заиста сам много научио овде о совјетским часовницима. Веома сам задовољан ставом форумаша о совјетским сатовима. Артикулисали сте нешто што ни сам нисам умео или имао времена да се тиме озбиљно бавим.
Единый, могучий Советский Союз!
Васток је произвео пропагандни сат фирме Газпром.
Ово је наставак совјетске традиције привредног напредовања ка Европи, која је пре двадесет година изгледала као пропала ствар:
А ево и стоне варијанте, која укључује и геолошке материјале. Монументалан дизајн, нема шта!
Дакле, баш сте се улењили на овој теми.
Нашао сам фотографију сата, коју морам да поделим са вама, пошто се ради, као и обично о дизајну који је оставио утисак на мене.
Наиме, у питању је модел "Електронике" из Минска. Дизајн је посвећен "Бурану" (то је верзија совјетског спејс шатла). Под цифером је назив најчувеније совјетске свемирске полетне станице у Казахстану "Бајконур". Кућиште од беле пластике са плавом плочом на цифранику (са звездама) украшава околину дигиталног дисплеја са ћириличним ознакама и арапским бројевима.
Да не знате размере, мислили би сте да се ради о дигиталној ваги за мерење и то телесне тежине.
Ко хоће, нека ужива у овом комаду колекције Сергеја Фролова на страници Музеја совјетске електронике
Poslednja ispravka: babaideda (21.4.2012. u 20:59) Razlog: Унос УРЛ адресе
Stvarno zamimljiv sat sa još zanimljivijom tematikom. Jedino ne mogu da se otmem utisku da izgleda kao dečija igračka...
Mozda i jeste bio deo indoktrinacije pionira o kosmickoj moci SSSR
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Један совјетски часовник врло класичног дизајна, производ Петровдворецког завода - "Ракета" током осамдесетих година прошлог века. Оно што је занимљиво, то је знак квалитета СССР означен на цифранику овог сата, који нема ни казаљку за секунде. Нисам ово виђао раније. Совјетски часовници су по правилу били квалитетни, а они који су носили знак квалитета СССР, ретки су.
Bookmarks sajtovi