Vrh!
Vrh!
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
Da li su ove Molnije fabričke ili su neki "franken" modeli, kakve samo ebay prodavci mahom iz Ukraine umeju da ponude ?
Ono što oni umeju da sklope i predstave kao orginalan, 100% autentičan, od istorijskog značaja neprocenjiv sat to sovjetska a često ni svetska horologija nije iznedrila.
Inače satovi su donekle interesantni ali uveliko sumnjam u autentičnost ovih Molnija.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Satovi jesu interesantni možda bi čak neki od tih i nekih drugih njima sličnih satova i poželeo u kolekciji, mada je to veliko možda. Sa druge strane kada su u pitanju satovi iz WW2 i sovjetski satovi a verovatno i neki drugi starovremenski satovi , neki prodavci mahom iz Ukraine ( ne kažem da ih nema i iz drugih zemalja ) su neprevaziđeni falsifikatori. To što oni mogu da ponude kao autentičan sat niko ne može. Priznajem, i ja sam se upecao jednom pa kada sam pisao tekst o satovima iz WW2 ,ne znajući za reputaciju i prljavu igru takvih prodavaca, ubacio sam 5-6 satova ( među 50 tak koji su prikazani ) koji su falsifikati misleći da su autentični. Šta ćeš mlad, zelen .Fotopetar mi je skrenuo pažnju na njih i on sam je rekao da je kupio jedan ww2 falsifikat od ukrainaca. Ove Prikazane Molnije su 99,99% falsifikat nisam rekao 100% čisto da nebi bio isključiv.
Uglavnom pakuju mehanizme u kućišta džepnih satova, brojčanici i kazaljke im nisu orginalni a mehanaizmi to već zavisi od slučaja do slučaja.
Poslednja ispravka: skydrummer (26.1.2013. u 20:08)
Mogu samo da kazem da sam odusevljen...
Alal ti truba i prinove.
Hajde, kada se puls vrati u normalu, baci jos kakvu rec i slicicu
Hvala vam! 'Ocu, sigurno cu staviti jos koju fotku i nesto kratko napisati.
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
^Nomoj kratko, ocekujemo kompletan opis sata, a ti vidi.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bravo za Arktiku!
Bookmarks sajtovi