Tzv. Raketa UFO, verovatno iz 70-ih sa 2628 mehanizmom(najverovatnije).
Zanimljiv sat, inace imam isti model plavi, bez datuma.
Tzv. Raketa UFO, verovatno iz 70-ih sa 2628 mehanizmom(najverovatnije).
Zanimljiv sat, inace imam isti model plavi, bez datuma.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Uffffff UFO mi se mnogo dopada,trenutno je jedan na Limundu i voljan sam da je uzmem i sredim kako dolikuje. Inace brojno stanje zasad stoji ovako: Tri Rakete,dva Vostoka,Poljot,Cajka i sat od koge je sve pocelo Omega Seamaster automatik
Slike navedenih + jos jednog pojacanja za vikend !
Drago mi je da se bas Rus javio i odgovorio na moje pitanje,jer je prvi sat postavljen u ovoj temi ujedno i moja prva Raketa
Satovi su ti odlično očuvani i svaka čast za kolekciju, koja će se sigurno ubrzo proširiti.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Stvarno lepi satovi.
Mnogo mi se svidja kvarcna raketa.
Imam istu Raketu kao tvoju(ova sa sivim brojcanikom) i imam isti Zim.
E vas dvojicu sam i cekao ! Kad od vrsnih kolekcionara i ljubitelja cujes dobijes ovakve reci ohrabrenja - onda nema nazad !
( Cekaju komesari u koznim kaputima )
Sto se tice ove Rakete kvarc,meni licno nije prirasla za srce,nekako je vise " fotogenicna" ,nego sto je uzivo lepa,ako ovo sto sam otkucao ima ikakvog smisla ...
Trenutno mi je ljubimac Vostok i odmah posle njega je Zim. Interesuje me koliko je star ovaj Zim? Zna li ko?
POzdrav !
Mislim da je zim iz osamdesetih godina prošlog veka. Sovjetski proizvođači imali su ogroman broj modela koje je teško klasifikovati, pa ovaj podatak možeš uzeti sa izvesnom rezervom. Inače, fabrika ZiM je zatvorena otprilike kada je propao SSSR.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Verovatno je kao sto kaze Nesa, negde od 75-85. godine.
Ne znam koliko ti ovo znaci, ali taj sat ima dosta dobar mehanizam. U njemu treba da je Zim 2602, Ruska verzija Francuskog LIP R-26 mehanizma.
Bookmarks sajtovi