25Likes
-
-
Re: Vostok 2809 precision - reizdanje?
i ja da pitam nešto, u opisu na trećoj fotogr piše da je ovaj mehanizam hronometar klase, pa me zanima da li je moguće da su oni proizveli hronometar, još u to doba, je l ima na forumu nešto o ovom mehanizmu
zanimljivo je da prema projektu u ovaj sat ugrađuju safir kristal
-
Jure17, s obzirom da Vostok ne proizvodi taj mehanizam decenijama jedino moguce je da ce ugraditi "nos " mehanizme.
Milane, naravno da je moguce. Za naciju koja je poslala coveka u svemir kada su drugi jos pravili proracune i pitali se da li je to moguce proizvodnja hronometra je maciji kasalj. Pitanje potrebe i isplativosti je vec nesto drugo. Inace mehanizam 2809 zasniva se na Zenith-ovom mehanizmu.
-
našao da je iz Zenith-a izveden 135
da da baš si ti ovo i pisao, gore što sam dopisao
apsolutno se slažem za proizvodnju hronometra, kakva su dostignuća imali, ovo je ništa
40mm prečnik i cena oko 200dolara
Poslednja ispravka: Милан Милановић (1.12.2016. u 11:29)
-
-
-
Novi član
- Reputacioni uticaj
- 0
Vostok Preciznyje - 22j golded caliber - chronometer class, in Russian - Klass 1, not golded caliber was used for watch Volna while it has no chronometer parameters. One from low-end of this Russine !Zenith" is a model - Almaz, with 18 jewels only and no special regulations.
Thanks for interesting about this watches.
**
-
jure kako si prošao sa ukrajincem, kako si se usudio da trguješ sa njima uopšte znajući kakva čuda prave po ibeju kad su satovi u pitanju
primatik, nisam ni sumnjao da će samo da rabe istoriju, oni kako idu, za sto godina neće znati ni metlu da naprave
-
Pozdrav svima!
U pravu si Milane, ali ovaj Vostok me je toliko opčinio da sam ga morao imati. Sat koji je na mojim slikama došao mi je neispravan, ali moram i pohvaliti prodavača koji mi je bez pogovora vratio novac.
Nakon toga mi se posrećilo da za 50$ sa poštarinom kupim Vostok sa manjim kvarom mehanizma, a inače u gotovo savršenom stanju. Moj urar je promijenio oprugu za navijanje i napravio kompletan servis i sada sam ponosni vlasnik izvozne verzije Vostoka 2809 precision...
-
i meni se isto mnogo sviđa, iako vostok smatram najlošijom sovjetskom manufakturom ali mi se ne naručuje od ukrajinaca I rusa sa ibeja, previse mi je to mučno I rizično sa njima da trgujem,
znam prvi I jedini put kad sam kupio novi vostok tačno mesec dana sam čekao sat da stigne u srbiju, a od pristizanja na aerodrom do moje kuće bilo je potrebno ni dva dana, a onda mi stigao nov sat izgreban na lugovima dok je neko kačio narukvicu
drago mi je da si našao dobar sat I da si zadovoljan
Vaš status
- Ne možete postavljati teme
- Ne možete odgovarati na poruke
- Ne možete slati priloge uz poruke
- Ne možete prepravljati svoje poruke
-
Pravila foruma
Bookmarks sajtovi