I ja sam se cudio da niste nista pisali o njima, mozda usput, taj mehanizam je odlican svi smo zamerali zavrsnoj obradi, ona je sada, rekao bih odlicna ali cena nije vise 62 $...ko ce svima ugoditi.
I ja sam se cudio da niste nista pisali o njima, mozda usput, taj mehanizam je odlican svi smo zamerali zavrsnoj obradi, ona je sada, rekao bih odlicna ali cena nije vise 62 $...ko ce svima ugoditi.
vezba stvara majstora
Ne bih bas rekao da je na onim klasicnim Amfibijama zavrsna obrada losa.
Ima par mana, medju kojima je najveca narukvica, ali to je odlican sat za te pare.
Zaista su kvalitetno napravljene.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Cinjenica je da su stare Amfi za karakteristike koje dobijes po ''onoj'' ceni, odlicni satovi. Medjutim, mereno standardima koji vaze za druge satove - zavrsna obrada nije nimalo sjajna. Jednostavno, zavrsna obrada se mora meriti posebnim arsinima koji vaze za ruske satove E sada, sto reci GIvan, izgleda da su poboljsali obradu i neke detalje (narukvica, kopca, bezel sa klikovima, superiluminova umesto ko zna cega, karbon(kod konkretnog primerka), staklo umesto akrila) ali je i cena otisla gore (mozda za nijansu previse). Voleo bih da neki od njih propustim kroz sake...(oprosticu glupavo orijentisani natpis, jer to su, zaboga, Rusi)
I keep thinking of some mechanic in rural Russia, mending his Raketa in sub-zero temperatures using nothing but a hairpin, a pocket-knife and the tyre-lever from a 1956 tractor.
meni se ovaj novi oblik kucista svidja i u nekoj skorijoj buducnosti planiram da uzmem ovaj model, samo bih bazel promenio:
Vostok Watch Amphibian Classic 110908 Meranom.com
Ova ne spada u nove pomenute ali meni je nova:
VOSTOK Russian Auto Amphibian Neptune Watch 0358F New | eBay
P.S.
Ako treba premestite na pravo mesto...
Poslednja ispravka: RUS (25.1.2013. u 20:17) Razlog: Prebaceno u odgovarajucu temu
vezba stvara majstora
Dobar je Neptun
Jedino mi se moram priznati ne svidja sistem kacenja narukvice.
Videh na meranomu 090 kućište, za iste pare kao i sve ostale.
Na prvi pogled mi se dopada, lici na 1967, ALI...Rusi ne bi bili Rusi...
Nema datum, cifer je nekako "jadan", da su bar reljefni markeri... Samo 4 lume tačke. Kućište se sija kao sudopera. Mnogo bi bolje bilo da je matirano. Mislim da uz minimalne korekcije (brusenje kucista, zamena cifera, mada ce to povuci i zamenu mehanizma) mogu dobiti amfibiju kakvu zaista želim. Ko zna, mozda ju i kupim.
edit: @Rus PA,
koliko je poštarina sa Meranoma?
Poslednja ispravka: 23jewels (3.2.2013. u 0:54)
Sija se kao sudopera..... Kako si se samo toga setio...
Realno za te pare je odlicna. I meni se svidja taj tip kucista.
Postarina za taj model je 3.71€, sad sam proverio.
Pa vidi kako "lomi" odraz, kao da je od lima
Ma dopada se i meni, al' sam se iznervirao zašto su ga polirali. Jeste dobra, i stvarno sam blizu da narucim jednu. Dugo se vec lomim izmedju 420 i 710 kucista, ali sada mi se ovo najvise dopada... Ali, morao bih da ga "matiram". Pretpostavljam i da je "lepak" za otiske prstiju, da se i najmanji vidi.
Poslednja ispravka: 23jewels (3.2.2013. u 1:05)
Bookmarks sajtovi