Na engleskom, zna čovek sve razume što ga pitam.
Na amfibiji koju imam se javio problem da kada je npr. 12 sati, satna kazaljka stoji na 12 dok minutna kasni 20ak minuta.
Poslao sam mejl Meranomu, i odmah su mi odgovorili da ga šaljem u Rusiju na popravku. Međutim, meni se sat ne šalje a i poštarina je 20 evra do tamo. Imate neki predlog šta da radim?
@Orf
Problem koji si opisao se javio na svakoj od SE Amfibija koje sam kupio. Interesantno da tak problem nisam zapazio ni na jednom Klasiku. Upravo zbog ovoga, zbog daleko slabijeg lumea i prilicno nekvalitetnijih kazaljki jednostavno ne verujem da se ti satovi proizvode u Zavodu kao sto se pise po forumima, kao sto tvrdi Dimitrije. Eventualno u nekoj 4. smeni, sta god po meni je neko muvanje u pitanju. Ovo je bio uvod, sada odgovor:
resenje je izuzetno jednostavno, skidanje kazaljki pa vracanje uz ispravno pozicioniranje. Ceo zahvat, od preuzimanja sata pa do vracanja traje nekih 5 minuta. Da zivim u Srbiji rekao bih ti da mi ga posaljes uradicu ti (naravno) besplatno. Mada, mislim da ni neki casovnicar za tu operaciju ne bi trebao uzeti vise od cene dve posiljke unutar drzave. Jedina je opasnost sto su mnogi majstori aljkavi - ne koriste nikakvu podlosku kod skidanja te znaju ogrebati brojcanik.
Nis je veliki grad, verujem da imate pouzdanog, preciznog i postenog casovnicara koji ce ti to ocas srediti. Za sicu.
Sto se meranoma tice, treba prihvatiti da je ovakav.
ps: i ja verovatno spadam pod "mnoge majstore" sto zapravo i nisam / majstor. Prodao sam clanu foruma sat sa otiskom prsta na kazaljci Covek ima bolje oci od mene i odmah je primetio. Problem je resen, i ovim putem se zahvaljujem kolegi na drugarskom pristupu. A ja sam od tada nabavio potrebno opticko pomagalo.
Eto da bi bilo i samokritike a ne samo kritike.
Poslednja ispravka: veberz (12.2.2016. u 15:39)
Hvala veberz na odgovoru. Čini mi se da je sve bilo u redu pre 10ak dana kad sam zadnji put nosio sat. Pitaću časovničara u ponedeljak.
Baš sam mislio da su SE verzije kvalitetnije od običnih...
Ne delim to misljenje, ali mislim da je posteno napomenuti da one donose novosti u dizajnu sto je i te kako potrebno Vostoku!
Ako je bilo sve u redu do pre 10 dana, onda se neka kazaljka rasklatila. Ali to bi i sam primetio, ne? Pre ce biti da pre toga nisi to primetio. I sam sam tako prosao prvi put.
U vezi kazaljki (možda nekome bude interesantno):
The new Vostok Amphibia SE. - Page 81
Poslednja ispravka: skydrummer (12.2.2016. u 16:25)
@veberz moguće
sky pratim i ja tu temu na Wus-u mada nisam pridavao pažnju. Eto dešavalo se i drugim ljudima, meranom bi trebao da poboljša kontrolu kvaliteta svojih SE verzija satova.
ono što sam ja primetio sa vostocima je da ako želite baš da vam sat bude pouzdan, onda kad ga nabavite uradite mu servis kod dobrog majstora, tako je meni Kostić utegao vostoka koji je bio potpuno druga priča, radio je u deset sekundi odstupanja na dan, čak i manje, kazaljke nisu lelujale, sekundara nije lelujala niti se kretala unazad, minutna je bila prikovana i kretala se samo ona kad sam štelovao vreme, a i osećaj kad vrtim ključ je bio mnogo lepši
Meni su svi bili pouzdani a prošlo mi ih je 7-8 kroz ruke da sam ih nosio, i dosta ovako da nisu moji. Ništa od ovoga nisam primetio. Takođe i više SEova, imao sam dva, drug ima dva. Pecam sad jedan.
Bookmarks sajtovi