Democritus ne treba da te brine da će se nešto pokvariti, rade ti satovi od 1967.god. tako da nisu skloni kvaru. Ponajmanje mehanizam.
Kada mene neko pita, a pitaju me relativno često preko pp, uvek preporučim da se uz sat uzme set dihtunga, a poželjno je i staklo i krunica. Zašto? Digtung kod Amfibije je krajnje nestandardan. U odnosu na ostale satove dihtung Amfibije je kao gumica za slavinu. Časovničari nemaju takve dihtunge a s vremena na vreme treba ih promeniti što pre svega zavsi od toga koliko je sat bio u kontaktu sa vodom (plivanje, ronjenje i sl). Staklo je pleksi, 3 mm debljine, sumnjam da časovničari imaju takvo staklo. Krunicu je uvek dobro imati u rezervi pre svega ako nekim udarcem oštetiš krunicu. Časovničari ti eventualno mogu ugraditi neku polovnu. Svi ovi delovi su vrlo jeftini, za manje od 15 $ možeš kupiti sve nabrojano. Vostok se razlikuje od svih proizvođača satova po tome što kupac može naručiti bilo koji deo sata (kazaljke, brojčanik, mehanizam, staklo, kućište, dihtunge ...).
Poslednja ispravka: skydrummer (25.2.2016. u 20:48)
Hvala na savetima, uzeću barem krunicu u najskorije vreme
Pošto nema poseban odeljak za rezervne delove se amfibija, pretpostavljam da se onda uzima ova?
CROWN FOR VOSTOK AMPHIBIAN 71, 42, 96 cases Meranom.com
Poslednja ispravka: RUS (26.2.2016. u 8:40)
Imas i drugu pouzdanu opciju, a to je Ebay prodavac ZENITAR, kojeg manje-vise svi preporucuju. U mom slucaju, tokom jedne prepiske u vezi nekih mojih pitanja, bio je brzi i detaljniji s odgovorima od ljudi s Meranomove stranice.
http://stores.ebay.com/zenitar-store....html?_fsub=15
Evo ti link, izaberi prikaz od najnize cijene ka visoj, i izbacice ti odmah dihtunge, krunice, stakla i ostale stvari.
Он сказал: "Поехали!"
Da li se nekom dešavalo da mu metalna narukvica čupka dlake sa ruke gde se sat nalazi, ne događa se prečesto, ali barem 2-3 puta dnevno? Da li da skratim narukvicu za još malo pa da sat ne može da se pomera ili da uzmem kožni kaiš ili nato traku? Da li bi mu opšte stojalo nešto od ta dva?
^ To se desavalo svima, zato sto te njihove narukvice nisu nikakve. Pisalo se vec o tome po forumu, uglavnom svi koji kupe amfibiju odmah skidaju tu njihovu nazovi narukvicu i stavljaju gumu, kozu ili nato.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Jasno
Ja sam imao taj problem na par narukvica, iako nisam posebno dlakav, desavalo mi se da me pocupa narukvica, resio sam to tako sto sam celu narukvicu naprskao WD-40 sprejom i onda je dobro spolja obrisao papirnim ubrusom, detaljno. Spolja izgleda kao da nista nije radjeno, a vise nije bilo problema sa cupanjem. Isto moze da se uradi sa naocarima za sunce, ko ima iole duzu kosu a voli da ih podize na glavu.
Da budem iskren, gledajući fotografije tvog sata, pomalo me čudi da te narukvica čupa. Narukvica na tvom satu izgleda sasvim ok i to nije ona ozloglašena narukvica koja ide uz jeftinije (serijske) Amfibije.
Ova je ta ozloglašena narukvica:
Čak je i ova narukvica pomak na bolje
Kada već postavljam fotke ovo je narukvica koju imam na staroj (119) Amfibiji. Nisam 100% siguran da li je narukvica koju ja imam ista kao ova na kataloškoj slici ali je vrlo udobna. Otprilike kao Seiko 5 narukvica.
Poslednja ispravka: skydrummer (27.2.2016. u 21:29)
Bookmarks sajtovi