Kao što ste primetili (ako jeste), oglas o poklonu sa Berze polovnih je diskretno uklonjen. Vostok i Start. Darodavac: plemeniti zolabg. Poklonoprimalac: neskromni Vukas. Zašto? Zato što je neprimereno javljati se za poklon. Na neki način je razmetljivo... kao kad ovi novopečeni nabrajaju koga su sve donirali, dobrovoljno priložili. Kao kad predsednik javno da krv. Preko TV-a. Itd.
Da spasem i vas i sebe od ove skribomanije, dobrovoljni davalac i samokritični primalac satova složili su se da ova dva nesretna rusa treba udomiti, dovesti u red i pridružiti sabraći. Postaće doživotni istaknuti članovi skromne kolekcije neskromnog člana istaknutog portala. U znak poštovanja za gest kolege zole, ja im za početak posvećujem temu.
Vostok 2214, civilni, čelični, jedan od lepših iz tog perioda (nije Komandirski, a inače postoji i u toj varijanti).
Rečeno mi je da je stradao balans. Ustvari... nije. Samo je osovina istog malo "zapekla". Posle male razrade, razradio se... načisto. Radi dosta precizno, a i kako bi inače. Samo za probu, više nema navijanja dok se ne očisti i podmaže, a to neću ja nego časovničar. Ima malo posla i oko cifera, kozmetičke prirode.
Mehanizam, brat od tetke kalibra Zenith 135, čini mi se neotvaran. Plexi kao nov, kućište sačuvano, jedva po neka ogrebotina. Narukvica privremena, ne leži mu baš... ali šta je tu je.
Veliki, lep, ozbiljan sat, ozbiljne marke.
Bookmarks sajtovi