Yeeeeea... Not.
Ne može se spolirati. Krom i poliranje su no - go
Yeeeeea... Not.
Ne može se spolirati. Krom i poliranje su no - go
Sve zavisi koliko mu je stalo da otkloni ostecenja (i koliko to ima smisla, u ovom slucaju ne puno osim ako mu ne smeta da bitno promeni geometriju kucista). Naravno da se kuciste sa oplatom moze polirati, a posle ko hoce oplatu nazad neka kuciste opet galvanizuje - mislio sam da se to podrazumeva.
Probao. Prvo treba skinuti krom pa poravnati ispod kućište pa opet na kromiranje...nikad ne ispadne kako treba. Bolje ne dirati
Ne znam kako hromiranje opet ispadne, nikad to nisam pokusavao posto mi hrom izgleda kao farbana plastika, ali nista ne fali ako se ostavi metal ispod. Ovo drugo sam radio sa nekoliko satova, hromirane zute legure i PVD ili pozlata na celiku, ukljucujuci i nozeve sa PVD oplatom. Kao i sa svakim poliranjem, rezultat ce biti onoliko dobar koliko pazljivo i ujednaceno otklanjas materijal i koliko pazljivo posle sve finishiras.
http://www.njuskalo.hr/muski-satovi/...oglas-22864345
Jel ovo sve istina ili je to preuredjeni drugi sat u Darwila ?
Lp.
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Isvemir27 dobro dosao na forum.
Mogao bi lako biti orginal Darwil. Mislim da niko sa stopostotnom sigurnoscu ne moze reci da jeste ili nije orginal. Darwil je imao razne modele od Squale ronilackih, lcd digitalaca,solarnih digitalaca, digitalaca sa digitronom ala Casio, pa do klasicnih mehanickih. Mnogo toga Darwil nije proizvodio nego je samo stavljao svoje ime na gotov proizvod. Ovaj led sat iz oglasa mi deluje upravo kao tako nesto.
Mogao bi postaviti slike iz oglasa jer link ce pre ili kasnije biti ugasen i slike ce nestati a mogu posluziti za neka buduca poredjenja.
Skoro sigurno je preuređen drugi sat u Darwil-a, medjutim najverovatnije je to uradio sam Darwil kao i sa onim Jump Hour-om. Zaključak je jednostavan jer da to neko drugi radi je potpuno budalasto, pa samim tim i malo verovatno. Ajde da je ugravirano "Hamilton" pa da se i isplati nekog nasankati, meni bi ovaj sat bio na prvi pogled privlačniji da na njemu piše Texas Instruments ili National Semiconductors, a oni su pravili priuštivije LED satove sedamdesetih, dok Darwil ni na kraj pameti. Sad, za sumu koju prodavac trazi se može naći pristojna diodna Bulova, a opšte je pitanje da li bilo koji Darwil vredi toliko.
Poslednja ispravka: No42 (26.8.2017. u 12:47)
Evo slika tog sata-
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Hvala na dobrodoslici ... ma citam vas vec od kad sam na PSu jer sam iz HR pa sam vidio da je ovaj post ponovo ziv kao i prije par godina i reko ajde da postavim pitanje iako sam se vec cuo i sa kolegom Sinnerom koji isto razmislja a i iskustvo je prisutno na obje strane ... da da preskupo je to a prodavac je tvrd orah .... misli da prodaje vintage omege ... ok sto je tu je citamo se dalje ... i da BTW imao sam takvog 'red led' Trafalgar watch made in HonKong ne znam sta mi je bilo da sam ga flipnuo ... budala sta ces ... Lp. decki ...
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Već sam ti odgovorio. Original je sat, nije prvi takav koji sam vidio
Bookmarks sajtovi