To sam i rekao Sin. u postu
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
To sam i rekao Sin. u postu
Sent from my SM-J320FN using Tapatalk
Em ti cifer. Ne možeš naslikavat boju...
Pozdrav svima, novi sam ovdje tek sam se registrirao ali već duže vrijeme pratim forum i imam nekih darwila od kojih bi slike volio podijeliti ovdje. Slike će biti ubrzo, imam nekih ali ću pokušati uhvatit bolje pa objavim!
Pa evo... Definitivno najbolji primjerak mojih satova. Riječ je o nekorištenom "Darwil Special Flat 66" sa zasebnom sekundarom, proizveden 1965. godine. Na fotografijama možete vidjeti detalje poput originalne krunice na kojoj je logo te originalnu žutu foliju na poklopcu. Poklopac je otvaran samo dva puta, prvi puta radi slikanja kako bi se vidio mehanizam sata. Vidi se potpisani Darwil mehanizam "7066"... Što se tiče cifera boja varira od izražene bijele do "šampanj" boje, ovisno o osvjetljenju i kutu slikanja. Još jedna posebnost cifera koja se teško uočava su uzdužne linije koje se mogu vidjeti na drugoj slici. Model je dimenzija 3,55 cm X 4,1 cm te je izuzetno tanak i elegantan. Toliko od mene o satu što znam, ako netko želi nešto dodat može slobodno bio bi jako zadovoljan
Osobno sam primjetio da se jako rijetko, gotovo nikad ne prodaju satovi starosti preko 50 godina a da nisu korišteni. Posjedovati sat koji se danas više ne proizvodi, a da je "nov" nekorišten i u izvornom stanju, često predstavlja potragu za blagom. Imam čast posjedovati jedan takav i još mi je veća čast podijeliti to s vama. Nažalost sat nema ni remen ni kutiju iz razloga što remen i kutija nisu kupljeni, bilo je jeftinije kupiti samo sat a remen je mogao ići bilo koji nije morao biti original. Ipak je takav sat koštao pola, pa čak i cijelu nečiju plaću. Na moju sreću niti običan remen nije kupljen te je sat strpljivo čekao u ladici da dođem do njega. Posjedujem još 3 Darwil sata te ću ih slikat i podijeliti slike s vama narednih dana.
Inače relativno sam nov u svemu ovome pa još ne znam dosta toga tipa modele cijene mehanizme itd.
Vrhunski očuvan primjerak. Takođe sam ljubitelj satova, posebno Darwila i Rakete TV. Imam nekoliko extra očuvanih primjeraka ali taj je vrh. Uživaj u pogledu na tog vremešnog ljepotana i očekujem slike ostalih Darwila iz kolekcije.
Jako dobro ....
Fina kolekcija
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
jubisha
Vrlo lepo!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi