Bump
.
Postovanje,
Ako moze mala pomoc. Radi se o tome,da je suprug, kada je posao u skolu,od oca dobio Darwil sat. To je bilo 60-tih godina. Izgubio je sat kad je bio u vojsci i stalno prica o tom satu,pa bih vas molila,ako neko zna,na koji Darwil sat se ovo odnosi,da napise:
Okrugao,umjesto brojeva imao tackice. I tackice i kazaljke su imale fluorescentnu "navlaku",tanji od danasnjih satova,navijao se rucno. Jedno navijanje je trajalo 48h. Kozna narukvica.
Unaprijed hvala na odgovorima
Nažalost, mislim da je teško dati odgovor. Naime, Darwil više ne postoji, a imao je veliki broj klasičnih elegantnih modela koji su bili popularni uglavnom u Jugoslaviji i u Italiji. Ukratko, nema baš mnogo modela koji imaju neku „priču” za sobom, mada se neke ređe serije mogu videti na toj temi.
Jedino što mogu da kažem je da se Darwilovi satovi često mogu naći na oglasima, kao npr. na sajtu Kupujem prodajem, pa je moguće da će se isti model pojaviti. Uglavnom su jeftini, a i dalje se mogu servisirati.
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
Sat je posvecen Olimpijadi u Rimu mislim 1960 god.
? Kakve veze to ima?
Izgleda da moj odgovor otisao na pogresnu adresu.Clan Aleksa N je pitao kakva je veza njegovog Darwila sa Olipijadom.
Imama takav sat i na broju 12 se nalazi simbol olimpijske baklje.Negde sam procitao da je posvecen Olimpijadi u Rimu.
Bookmarks sajtovi