Stamislite o ovom satu? Tissot Couturier T035.439.11.051.00, cena mu je oko 400e, pa jel mislite da je to dobra kupovina?
Tissot
Link gde se pominje Tisot Couturier GMT
Stamislite o ovom satu? Tissot Couturier T035.439.11.051.00, cena mu je oko 400e, pa jel mislite da je to dobra kupovina?
Tissot
Link gde se pominje Tisot Couturier GMT
Poslednja ispravka: vladas (16.1.2011. u 2:24) Razlog: prepravka linka
Argus, meni se licno jako dopada ovaj Tissot jedino sto mi nije jasno - zasto si u nazivu teme stavio GMT?
Sat koji si predlozio (u linku) je Tissot Couturier Automatic Chronograph, koji, koliko vidim, nema GMT funkciju ali ima hronograf.
Inace pokrece ga C01.211 mehanizam (pominjan ovde). Inace radi se o mehanizmu razvijenom na bazi poznatog mehanizma Lemania 5100, takodje sa prisustvom dosta plasticnih delova (sto ne znaci 'a priori' da je to lose). Mislim da je mehanizam suvise nov i da treba da se dokaze ali za sada nisam video da je iko imao prituzbi.
Ukratko - ako ti se sat dopada - slobodno ga uzmi. Radi se o lepom satu, klasicnog dizajna, ciji mehanizam, iako se jos nije sasvim dokazao, cini ovaj sat vrlo jeftinim hrono automatikom.
EDIT: Vidim da si dodao link ka forumu gde se pominje i Couturier GMT, dodacu i slike oba pomenuta sata (slike pozajmljene sa interneta):
Poslednja ispravka: vladas (16.1.2011. u 2:32)
No time to lose
Izvini vladas, mislio sam da sam stavio link ka GMT-u, posto sam na njega mislio pa sam zato stavio i oznaku sata. Znam da je ovaj GMT sa kvarcnim mehanizmom, ali mi se vizuelno vise svidja od ovog automatika, a i hocu sat sa metalnom brazletnom. Sta mislis o ovom GMT-u? Pozdrav!
Argus, izvini na kasnom odgovoru, ali nadam se da je jos uvek aktuelno:
Ja licno preferiram automatike i ako bas trazis Couturier sa metalnom narukvicom - postoji pominjani auto hrono model sa SS narukvicom - T035.627.11.051.00.
S druge strane - Couturier GMT jako lepo izgleda i mislim da uopste neces pogresiti. Pogotovo sto je ocigledno da ti se sat dopada - dakle - slobodno ga kupi !
Mali kuriozitet, mada ne toliko bitan kod kvarcnih satova - o njegovom mehanizmu (G10.961) - nisam uspeo da nadjem bas puno detalja. Vidim da je ranije postojao mehanizam 205.961 iz Flatline (jace klase mehanizama), nastao od 205.911 mehanizma. Po slicnoj logici - ovaj G10.961 je verovatno dorada nekog od G10.211/711 mehanizama iz najslabije Fashionline klase.
Svakao javi sta si odlucio i srecno sa kupovinom!
No time to lose
Bookmarks sajtovi