Evo malo da predstavim željezničarske satove.
Bazirat ću se najviše na satovima iz naših krajeva ali ću pokazat i satove turskih i kanadskih željeznica.
Domaći željezničarski satovi jedni su mi od najdražih napose zbog gravura na pozadini satova.
Zato ću prvo da predstavim željezničarske satove iz početka prošlog stoljeća.Redom to su Longines,Zenith,Omega,Eterna i zna se naći još pokoja švicarska marka.A sada slike tih satova koji i dan danas zadivljuju svojom točnošću.
Zatim ću predstaviti Zenith koji pripada dobu Kraljevine Jugoslavije između dva rata te nekoliko satova turskih željeznica.Pokazat ću i ruske satove koji su isto bili glavni satovi običnih željezničara.
Još samo da predstavim za mene najljepše željezničarske satove za mene a to su oni kanadskih željeznica marke Hamilton.Imam čak dva u kolekciji i predstavljam vam na slikama svoja dva ljepotana.
Zasad sam se preokupirao na vojne satove,al želja mi je uz ova dva Hamiltona Elinvara u kolekciji imat i Longines,Zenith i Omegu po mogućnosti što starije modele u što očuvanijem izdanju.
Možda netko primjeti svoj sat ovdje na slikama,nek slobodno to i reče,al i isprike na korištenju slika tuđih satova.Slike sam većinom skidao s aukcijskih portala.
Bookmarks sajtovi