Evo,Joker,ovde(posebno u drugom postu) imaš zanimljivih informacija o vrlo sličnom satu-
information about J.BLONDEL - National Association of Watch and Clock Collectors Message Board
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Joker, prelep sat...Mehanizam je jako lepo ukrasen...
Historia est magistra vitae!
Ljudi su kao satovi, neki žure, neki kasne, a ima i pokvarenih.
@VLADAN P
Hvala
@banja
da, sat je jako lep, i dosta dobro je očuvan. Nažalost nije ispravan, trebao bi do satara da vidi u čemu je problem.
Pozdrav svima! da ne bih otvarao novu temu postovacu u ovoj, jer me interesuje isto da li neko ima neke informacije o ovom satu,tj. o proizvodjacu ili vremenu proizvodnje.
sat je od 14k zlata, i na njemu pise Remontoir Ancre Ligne Droite 19 rubis, kao i jos neke stvari koje mozete videti na slikama.
hvala.
Hadzija
Ne mogu ti mnogo pomoći do da ti dam savet da sat odneseš na procenu u neku antikvarnicu.Ako si iz Beograda možeš ga odneti na ''sajam antikviteta'' subotom prepodne u hotel Slavija.Postoji realna mogućnost da sat ima nešto veću vrednost(ovo primi sa rezervom).Predlažem da ne pominješ da bi ga prodavao(ako bi),već da kažeš da se raspituješ informativno.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Nisam ništa uradio, jer mislim da u Subotici nema nikog ko bi mi to mogao proceniti.
Posle 10.02. možemo da se dogovorimo jedan vikend da zajedno odemo do hotela Slavija. Nisam išao ni jednom do sada. Takođe planiram da sređujem taj džepni sat, fali mu prednje staklo i mehanizam vapi za čišćenjem i podmazivanjem. Ovo sve ću verovatno raditi kod gospodina Simovića u Novom Sadu uskoro.
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Sat je prekrasan!Ako radi a to lako provjeriš navinuvši ga malo onda je to za tebe bingo!zanimala bi me još samo slika mehanizma sata i koliki je promjer sata!Za njega minimum moraš dobit nekoliko stotina € i ne daj ga za siću a ako ne trebaš i ne prodaj ga!Još poneka slika i informacije koje sam te pitao mogle bi mi pomoći da ga još preciznije procijenim!
I pazi kome ga nosiš na procijenu,molim te poslikaj žig od zlata da se vidi,jer pravi prekupci pokušat će te uvjerit da sat ne vrijedi ništa i htjet će se mjenjat za nešto sitno il za sitnu lovu.Zaboravi sve to zadrži ga i rješi samo ako budeš u velikoj krizi il ako naleti netko tko je voljan platiti onoliko koliko smatraš da bi htio dobiti za ovaj sat!
Lp!
Bookmarks sajtovi