asocira me na, mozda, neku vojnu auto jedinicu.....
To je zeleznicki tocak.
Uglavnom se nalazi na zeleznickim satovima.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
NIkola točak s krilima je u stvari oznaka željeznice. Zato je ima na mnogim satovima raznih proizvodjaca koji su radjeni za zeleznicu. A odlican je znak, meni se bas dopada!
ps Pretece me Rus.
Na prvoj slici više liči na gumu... Za drugu sliku se slažem - jeste železnički točak.
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
POZDRAV . . . To je zeleznicki tocak sa krilima koje su nekada stavljali na cifer sata i time mu oznacavali da je pravljen za upotrebu u zeleznuci. Nasao sam neke podatke, da satovi koji imaju taj grb veoma su precizni i skoro uopste ne kasne, kao sertifikat preciznosti . . .
sta se nalazi na zadnjem poklopcu sata?
Ne znam, ovo su slike sa neta. Video sam džepni Tanis sa tom oznakom, i još nekoliko nn džepnih...
Being an engineer is a state of mind and therefore cannot be learned or forgotten!
Ja imam jedan sat koji je, cini mi se, identican satu sa prve slike - ostao mi je od dede koji je od posle drugog svetskog rata do osamdesetih godina proslog veka radio na zeleznici... Ne mogu sad da proverim da li je isti, jer mi nije ovde u stanu, ali sam gotovo ubedjen u to pa cu da proverim sta je na poledjini sata.
Bookmarks sajtovi