Danas sam ga odnio na popravku. Naravno da cu ga malo ocistiti i srediti, on za mene ima ogromnu sentimentalnu vrijednost i planiram ga stalno nositi, bez obzira na njegovu novcanu vrijednost.
Danas sam ga odnio na popravku. Naravno da cu ga malo ocistiti i srediti, on za mene ima ogromnu sentimentalnu vrijednost i planiram ga stalno nositi, bez obzira na njegovu novcanu vrijednost.
Pretpostavio sam zasto ste me terali da proverim od koje je legure kuciste. Zlato. I ja sam sumnjao, i otisao do zlatara, koji se malo razume i u satove. Rece da je otisla opruga, a i tvrdi da je sat iz Amerike, mada bi ja rekao da je pre iz Britanije, mozda iz onog perioda kada je CYMA proizvodila satove za njihovu vojsku, mozda cak i iz I svetskog rata. Sutra idem do ovog starog casovnicara, da vidim sta ce on da mi kaze. Pozdrav FOTOPETAR!
Baš mi je drago da je kućište zlatno,daje satu dosta veću vrijednost.
Cyma je švicarski brend i koliko znadem,jer vojni satovi su moja strast, Amerikanci nisu imali taj brend sata za vojnog distributera satova. Samo Englezi i švicarci su satove naručene od vojske radili u švicarskoj i na razne načine ih distributirali za englesku.
Čim prije sat popravi i dobro ga spremi nikako prodat ga.još jednom čestitke na lijepom otkriću da je kućište od zlata.
Poslednja ispravka: RUS (11.1.2014. u 18:55) Razlog: Premesteno u odgovarajucu temu
Dobro dosao na forum!
Nisam bas neki strucnjak za dzepne satove, ali ono sto sa slike vidim je da je mehanizam Unitas 6497, solidan, ali dosta cest.
Verovatno je u pitanju Turski zeleznicarski sat. Sto se vrednosti tice, s obzirom na mehanizam, rekao bih da je dosta niska, ali za svaki slucaj sacekaj da se javi fotopetar, ili neko od clanova koji se razumeju vise od mene u ove satove.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Kolega RUS već je glavninu toga rekao,željezničarski sat za turske željeznice švicarskog proizvođača s unitasovim mehanizmom.
Sat lijepo izgleda i po mom vrijedi od50-100 €.Najbolje ga je sačuvat jer zanj nećeš mnogo dobiti a ako isti odeš kupovat teško ćeš ga naći i morat ćeš dosta platit.
Zahvaljujem na informaciji...
Trebala bi mi pomoc dzepni sat marke Minevra. Na poledini se nalazi orao te ispod Artl. 9996. Zanima me dali to vrijedi ista??
Postavi slike sata i mehanizma. Bez dobrih slika, tesko da ce neko biti u stanju da ti pomogne.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Pozdrav,
Moj casovnicar mi je preporucio ovaj sajt jer on nije mogao da mi pomogne oko identifikovanja ovoga sata ( postavi cu slike ) ,mogu da primetim da jedino na ovom saju mogu da nadjem nekog strucnog da mi pomogne oko ovoga. Jedino sto znam jeste da je marke Minerva . Bila bih veoma zahvalna ako bi neko mogao da mi pomogne , jer sam videla da na e-bay slicni satovi dostizu cene i do 1000e .
Hvala unapred !
Poslednja ispravka: RUS (25.1.2014. u 13:40) Razlog: Premesteno u odgovarajucu temu
Bookmarks sajtovi