momci prvi put sam ovde,kako da ubacim sliku sata koji zelim da vam pokazem
momci prvi put sam ovde,kako da ubacim sliku sata koji zelim da vam pokazem
Dobro dosao na forum.
Na sledecem linku imas uputstvo za postavljanje slika.
Uputstvo za postavljanje slika na forumu
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
trenutno nisam u srbiji,slabo stojimsa engleskim da bih guglao po netu,jel nije problem da mi procenite ova dva sata,nosio sam ih kod nekog tipa u austriji,zeleo bih vase misljenje,jer vidim da dosta znate,oba sata rade ,drugi nema prednji deo,hvala unapred,u prvom su sekundare zlatne,mislim tackice na svakom petom broju i ima 15 rubina a u drugom mi je receno da je mehanizam 24k zlato zeleo bih nesto vise da mi kazete o markama i koja su godina otprilike
ovo je drugi
Poslednja ispravka: RUS (5.1.2015. u 21:31)
Prvi sat izgleda jako lijep i kvalitetan mehanizam.Drugi sat isto ima lijep mehanizam šteta nema dial-cifer.
S još kojom slikom boljom lica prvog sata mogu još više pomoć al i ovako mogu reći da sat vrijedi nešto i star je preko sto godina jedan i drugi sat jer oba imaju iglično-noctu namještanje vremena na satu.
Moja preporuka trenutno je čuvati te satove a ovaj drugi pokušat osposobit naći dial zanj.Džepni satovi trenutno su nepopularni i idu jako jeftino.
Oba sata su švicarske proizvodnje, i oba su iz perioda oko 1880., oba stroja su vrhunske kvalitete, stim da je ovaj drugi nešto kvalitetniji. Ako si kolekcionar svakako ih ostavi. Sasvim sigurno niti jedan mehanizam nije sasvim sigurno od zlata, a niti kazaljke a niti oznake na ciferu. Prvi mehanizam su mnogi ugrađivali u svoje satove, a vrijednost mu podiže relativno lijep i nešto rjeđi brojčanik. Probaj pročitati slovne podatke sa njega.
Prvi stroj opće poznat "ligne droite" anker 15 rubisa "uguglaj ga" pa ćeš pronaći istorijat, ugrađivali su ga mnogi proizvođači i privatni urari. Nešto pobliže i precizno reći za sat sa slika vrlo je nezahvalno. Ako ne iskoristiš Internet, a i on je pun svakakvih podataka, savjetujem da priupitaš nekog od iskusnijih urara. Sam njegov savjet bi trebao biti gotovo besplatan. Osobno bih prvi sat procijenio na nekih 300 e, ako je ispravan, a drugi nevjerujem nešto specijalno u ovakvom stanju. Ako odlučih sakupljati džepne satove zadrži ga, nadoić će nekada i brojčanik iz tog doba i tog promjera.
hvala momci puno
Znalci,pomagajte,koji su ovo satovi?Postavicu jos nekoliko fotografija,TT zeza
.
Poslednja ispravka: VLADAN P (8.1.2015. u 23:55)
Swiss regulateur poslije 1900.,trebala bi biti ankerica, ali kad nrćeš otvoriti zadnji dekl da videimo stroj, da li je to sat većih dimenzija?
Lice sata je u originalu, ako je veći od 52m onda je regulateur golijat, obično je sat vezan uz željeznicu ili neko vozilo u vrlo dobrom stanju, van juge se prodaje oko 400$, za prvi sat
Poslednja ispravka: RUS (9.1.2015. u 7:32)
Bookmarks sajtovi