Dobro dosao na forum.
Postavi druze dobre slike sata. Bez dobrih slika se sve svodi na nagadjanje.
Dobro dosao na forum.
Postavi druze dobre slike sata. Bez dobrih slika se sve svodi na nagadjanje.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Poštovani evo dovezujem se na svoj stari topic. Prvi sat koji je kolega sa foruma procjenio na 10-30 EURA sam poklonio prijatelju koji mu se jako svidio a ovaj drugi Zenith sat sam odlucio prodati ako uspijem pa evo molio bih ako možete ponovo procjeniti njegovu vrijednost. Naime prilažem dodatne slike jer sam danas po prvi puta otvorio sat i vidio kako izgleda mehanizam.
Moram napomenuti da na slici mehanizma se bas i ne vidi ali piše ZENITH SWISS MADE 17 JEWELS
Poslednja ispravka: Neša (5.2.2015. u 13:00)
Rekao bih dosta slab zenith oko 1000 kuna. ispiši mi sve brojeve u nizovima kakvi su na poklopcu
Prekrasan Zenith kakav baš i ne viđam negdje poslije rata je sat,vidi se da je mehanizam Zenithov al noviji koji već jako naliči na etine mehanizme ali nije već je original Zenith.
Zenith je službeni sat turskih željeznica po oznakama na poklopcu sata.Bilo bi dobro malo bolje poslikat poklopac da vidim bolje oznake i lice sata da vidim od čega je lice dal je emajl-keramički il je metalni s bojom,dal ima oštećenja na njemu.
Po mom mišljenju vani ovakav sat ispod 200€ ne bi smi ići ako ide u redu i očuvan je.
Moja preporuka je trenutno čuvat sat jer ozbiljnih kupaca-kolekcionara nema baš,svi smo u laganim financijskim problemima,s vremenom cijena i vrijednost sata može samo porasti jer stanje cijena sad je užas.A uz to iz dana u dan sve manje satova u ponudi jer jednom oni koji se prodaju većinom putovima odlaze vani jer kod nas kolekcionara i nema,samim time kod nas ostaje sve manje satova jer nema kolekcionara koji ih čuvaju i s vremenom kad stignu novi zaljubljenici-kolekcionari neće više imat skoro šta otkupit tako da će prodavači tada moći dignut cijene svojim satovima barem do cijene za koju se satovi koje nude prodaju na e-bayu.
Petre , visoko komercijalni zenith sa motivom turskih željeznica, nikako službeni i rađen po narudžbi za, turske državne ili ine željeznice.
Sat je sedamdesetih godina, i u dobrom stanju, ali nažalost kod nas ne može postići cijenu, trenutno se vrte dva dobra iz 1925-tih 170-180 e, već pola godine, zato sam ti rekao soma kuna, to je najviše što možeš izvući, sory.
I dalje stojim iza tog da je ovo službeni sat turskih željeznica iz 70-ih.Zenithi su brend koji se oduvijek koristio u željeznici zbog svoje preciznosti i vjerujem da ni ovaj ne zaostaje ništa za precima preciznošću.Cifer je prekrasan,koliko mi se čini emajlirani-keramički je nije metal al opet ne mogu potvrdit to 100 posto.
Sve u svemu prekrasan sat koji treba čuvat jer na žalost gospon nokru je u pravu što se tiče vrijednosti trenutno puno starijih Zenith satova.Tvoja je prednost jedino što je sat turskih željeznica a ne iz naših krajeva pa možda netko poželi baš takav u kolekciji.
Dragi prijatelju, i dalje tvrdim da nije, službeni ima oznake na brojčaniku, obično polukružne oko loga zenith, te ne vjerujem da bi netko 80-tih prodavao službeni sat na ponto rose, trgovačka roba u klasi zenitha, za turke, jugošvabe i dr, pozdrav
Bookmarks sajtovi