@rademalba. tebi sam jućer odgovorio, u rubrici sa džepnim satovima potraži odgovor
@rademalba. tebi sam jućer odgovorio, u rubrici sa džepnim satovima potraži odgovor
klikni u rubriku fotografije vaših džepnih satova, na zadnjoj strani ti je odgovor
O Longinesu se možeš informisati u ovoj temi: Željezničarski satovi Kraljevine Jugoslavije
Molnijа je proizvod Челябинский часовой завод. Sat pokreće mehanizam 3602, baziran na mehanizmu Cortebert 624. Kod nas je cena tih satova oko 2000 din, za očuvane i ispravne primerke.
Longines, cijene s kreću od 100-200 eura, nažalost cijene su drastično pale, pratim cijene u Hrvatskoj i nitko ne kupuje, niti po prvoj cijeni.
Ja bih ga rado kupio za 100E
Pa kupi, sta te sprecava...
Neretko ih ima po oglasima u rasponu od 100 do 150e, jos i mozes da proberes od vise komada.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Moram se umiješati u raspravu,Longinesi doista idu jeftino al od 100 € idu oni s oštećenjima pa na dalje.
Ovaj komad zaslužuje po mom 200-300 € minimum.Sad da kažem i zašto.Ovo je Longines s potpisom i spada u prvu narudžbu za željeznicu SHS kao i Zenithi s potpisom.Ovakav naći s dobrim ciferom rijetko je i doista sam ih malo vidio.Ujedno i mehanizam u ovom Longinesu je starija varijanta s noctu namještanjem.
Tko može nek kupi sat i čuva ga,vjerujte mi jednog dana bude vrijedio ko suho zlato.Ja bih i danas da mogu kupio koji,čak sam nekoliko satova odredio riješiti da mogu nabavit još koji sat iz Kraljevine.
Iako izuzetno cenim tvoje misljenje i tvoje znanje, ovoga puta se ne slazem u potpunosti sa tobom, ali to i jeste forum, ne moramo svi da se slazemo sa svime.
Iako je u pitanju Stefanovicev Longines, koji jeste nesto redji od onih "obicnih" da kazemo, mada ni on nije bas tako redak kao recimo njegov rucni Longines u dobrom stanju koji je postalo skoro nemoguce pronaci. Ima na oglasima gomila Longines satova koji se prodaju od recimo 100-150e, ima i onih koji su u odlicnom stanju, a opet se svi vrte po oglasima mesecima. Jednostavno nije vreme dzepnih satova.
Ja se slazem da taj sat vredi toliko koliko si rekao, vredi on i vise, ali nazalost mislim da ne moze da se proda za toliko, narocito ne u Srbiji.
Kazem opet, misljenja se razlikuju, sve je to normalno, i ovo je samo moje skromno misljenje.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Bookmarks sajtovi