Uvijek postoji način da se sat popravi, ali u tvom slučaju, to bi bilo zasigurno neisplativo. Tih dvadesetak dolara odnosi se na pojedine dijelove "werka"
Uvijek postoji način da se sat popravi, ali u tvom slučaju, to bi bilo zasigurno neisplativo. Tih dvadesetak dolara odnosi se na pojedine dijelove "werka"
Pozdrav svima,
Nedavno sam našao i zainteresovao se za stari dedin sat. U pitanju je Waltham kako sam uspeo da saznam na nekim bazama trebalo bi da je iz 1903 godine. Prema serijskom broju na mehanizmu. Nisam našao ništa o oznakama na poklopcu sata. Postaviću slike da biste bolje ocenili stanje i karakteristike. Mislim da su dovoljno dobre rezolucije. Napomenuo bih da je (po mom) ispravan, navio sam ga malo u strahu da ne pokvarim nešto i radi tačno po nekoliko sati.
Zanima me da li se sat smatra retkim i specifičnim po nečemu i koja je vrednost ovog sata u ovakvom stanju?
Hvala.
Sat nije ništa posebno rijedak, niti posebno vrijedan, spada u jeftinije američke satove, u ovakvu stanju vrijednost oko 70 $, moja preporuka da ga malo urediš, dobro očistiš kućište, ta ako si kolekcionar, zadržati u kolekciji.
Hvala puno na brzom odgovoru, tako nešto sam i očekivao. Nisam kolekcionar, ali mi je drag pa bih ga eventualno doterao za ličnu upotrebu. Koliko bi to koštalo?
Zanima me još nešto, u nekoj knjizi(mislim Šerlok Holms) sam čitao o "ogrebotinama" unutar poklopca sata, odnosno sitnim urezanim zabeležbama koje se vide lupom, to su ustvari zapisi zalagaoničara. Da li postoji način ući u trag i otkriti neku istoriju sata, kome je pripadao, šta se s njim zbivalo..? Kapiram da je odgovor ne, al ajde..
Hvala još jednom.
U 99% slucajeva te oznake su ostavljali casovnicari kada su radili servis ili popravak na satu....datum i njihovi inicijali ili oznake.
....vreme ce pokazati ili ce on pokazati vreme....
Pozdrav svima, zamolio bih pomoć oko procene ovog sata. Sat je ispravan 100% što se može videti na video klipu Hvala unapred VIDEO0150
SaleT Waltham tvoj kolege su dobro procijenili,ništa poseban američki sat,oštećen tako da ne vrijedi mnogo.
LLedeni imate prekrasan damski sat s još ljepšim dodatkom privjeskom.Trebate provjerit jel kućište od zlata.
moze li mi neko reci nesto o ovom satu, nemoguce da je replika šafhauzena, a prvo sam pomislio da je IWC, kako sam se razocarao kad sam video da nije
Bookmarks sajtovi