Sat sasvim sigurno, nema 160 godina
Sat sasvim sigurno, nema 160 godina
Definitivno nije star 160 godina jer tad bi se navijao na ključić, al star jest oko 120 godina i po mom kvalitetan sat s prekrasnom krunicom za navijanje koja me podsjeća na neke vrhunske brendove. Još jednom jako lijep i zanimljiv sat, definitivno za čuvanje jer zanj trenutno ne može se dobit ni dio realne vrijednosti sata.
Po mom svaki stari sat koji ide i lijepo je očuvan-cifer je neoštećen je vrijedan, sad visina vrijednosti ovisi o kvaliteti, jačini brenda proizvođača, detaljima na satu-ovdje je detalj lijepo srebrno kućište s lijepom krunicom za navijanje.
Postovani poznavaoci satova... ja lično nemam pojma o satovima . Pronašao sam ovaj stari sat na tavanu... Saljem slike, ako moze procjena..koliko je star, koja je marka, kolika je moguca vrijednost. Radi kad se navije, u unutrasnjoj strani ima posvetu ugraviranu na njemackom...nemam pojma sta pise...slabo se vidi...kao da je neko iglom rucno ugravirao.
Poslednja ispravka: RUS (28.8.2015. u 7:15)
Pozdrav,intersuje me zna li neko više o ovom satu, pretraživao sam i uglavnom u pretrazi izbacuje lanco satove. Mehanizam je lanco 15 rubis,dok na mehanizmu ne piše made swiss,zatim na poklopcu je izbrisana jedna oznaka za koju mislim da je bila od srebra,jer bio kod zlatara i kaže srebro je. Onda ima nešto kao serijski broj 21*68.Na prednjoj strani se izbrisao naziv sata,a počinjao je sa PA ali ne mogu pročitam. Ubacujem i fotografije ako se neko javi jer tako je lakše
Postavi obavezno fotke, bez toga tesko da ce neko moci nesto vise da ti kaze.
Dobrodosao na forum
Poslednja ispravka: RUS (28.8.2015. u 21:22)
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Lanco 15 rubisa, ligne droite, srebro 0,800, ništa posebno, oko 1930., cijena u ovakvom stanju oko 50 $
Prekrasan sat uz još bolje dodatke a to su lanac i kožni etui 100-200 € usudio bih se reći da sat vrijedi i ako niste primorani nemojte ga prodavati jer s vremenom bude vrijedio mnogo više.
Kandinsky vaš sat i nije toliko loš,cifer je metalni i lijepo očuvan koliko vidim nije mnogo patinirao već je to originalno stanje,mehanizam dosta kvalitetan a kućište srebrno.Po mom svaka cijena ispod 100€ za ovaj sat bilo bi malo (uz napomenu ako sat ide a ako je strgan i ne ide tad je vrijednost manja) a moje preporuke su čuvat ovakve stvari jer su trenutno ispod svake cijene.
Hvala za informaciju,meni jeste poseban Znam i sam da je mehnizam Lanco.
Bookmarks sajtovi