Pozdrav svima. Imam jedan dzepni sat, longines sdz, pa me zanima na osnovu slika, koja bi mu vrednost bila? U jednoj casovnicarskoj radnji su mi nudili 3.000 dinara da ga dam u delove. Na satu jeste ostecen cifer, ali sat radi. Evo i slika.
Pozdrav svima. Imam jedan dzepni sat, longines sdz, pa me zanima na osnovu slika, koja bi mu vrednost bila? U jednoj casovnicarskoj radnji su mi nudili 3.000 dinara da ga dam u delove. Na satu jeste ostecen cifer, ali sat radi. Evo i slika.
Zaboravite na prodaju ako možete sačuvajte si taj sat pošto ide. To je skoro najstariji model Longinesa koji je željeznica koristila jako lijepo je očuvana gravura na poklopcu i po mom sat treba sačuvat takvim kakav jest jer po mom vrijedi puno više od 100€ koliko bi trenutno mogli dobiti zanj.
Hvala vam mnogo na odgovoru i proceni. Nego, vidim da je je serijski broj ugraviran na spoljnom i unutrasnjem poklopcu identican, i po nekoj tabeli longines-a, datira iz perioda 1901-1904. Znsci li to i da je mehanizam iz tog perioda?
Video sam sliku jednog, naizgled IWC džepnog sata, na čijem mehanizmu pored uobičajenog broja 808839, postoji još jedan broj, nešto kao +55231. Otkud taj drugi broj i šta znači?
Prilažem fotografiju.
55231 je broj zavedenog patenta, koji ima veze sa kacenjem, tacnije nacinom kacenja brojcanika za mehanizam.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Hvala najlepše,
nisat
Kod nas se slicne Molnie mogu naci za 30-ak eura po buvljacima i manje mozda. Mislim da i tvoj sat vrijedi toliko, koji euro gore, dole.
Ja imam jednu slicnu Molniu i radije bih je zadrzao da sam na tvom mestu nego je prodavao za taj novac. Pozdrav.
Poslednja ispravka: RUS (7.8.2016. u 10:41)
Ne treba goreti u zelji, s'vremenom sve ce doci...
Bookmarks sajtovi