Koristim kompjuter,i pratim uputstvo za objavljivanje oglasa,ali nikako ne mogu da udjem u obavestenja ,jer ih nemam u desnom uglu.
Koristim kompjuter,i pratim uputstvo za objavljivanje oglasa,ali nikako ne mogu da udjem u obavestenja ,jer ih nemam u desnom uglu.
Najlješe molim pomoć oko bilo kakve informacije o satu koji jemoja beba dobila nasljedstvo.Sat radi i točan je.Dolazi iz Munchena.Posveta je na hebrejskom.U zvijezdi je napisano slovo D a ispod je koliko vidim natpis "Monopol".Kruna mi je nepoznata.Kod broja kućišta postoje još dva broja o kojima isto neznam ništa.Ako netko može da pruži bilo kakvu informaciju
unaprijed se zahvaljujemo.
Radi se o damskom satu po izgledu pošto dimenzije niste naveli (vjerojatno oko 3 cm)
14 karatno zlatno kućište je a unutar njega su pečati za zlato i možda pečat proizvođača sata
Na žalost nepopularan sat koji preporučam čuvati jer vrijednost sata prelazi do 100€ više nego vrijedi zlato u kućištu
Zahvaljujem na informacijama fotopetar.Ono što sam uspjela iskopati je da je kruna na satu kruna Karla Velikoga a tekst posvete je pisan na jidišu.Ako možete molila bih Vas procjenu godine u kojoj je sat nastao.Kao što sam rekla sat je nasljedstvo moje djevojčice i nemam namjeru ni pravo ga prodavati.
Slika mehanizma bi pomogla za utvrdit starost sata.
fotoptar još jednom zahvaljujem na Vašem vremenu i info.koje ste mi dali.To mi je jako pomoglo da nađem info.o satu i podjelim ih sa Vama;
kvalitetan džep monopola Dürrenstein (= D).Pečat "0.585" znači da je kućište i glavni kapica 14-karatnog zlata Besht.Unutarnji poklopac (poklopac prašina) vjerojatno je pozlaćeni mjed.Sat datira po broju iz cca1846-1900.Mehanizam sata je švicarski.
Pozdrav
ZZ
Marija, teško je procijeniti tvoje satove, iz razloga, što se slike nedaju uvećati, te su neki podaci nevidljivi. Orjjentacije radi ukoliko su ispravni i u dobrom stanju sat sa arapskim brojkama može dostići cijenu od 1000 e pa i više, a sa rimskim brojevima 400-500 e.
Postavicu temu ovde jer bi me zanimala saznanja clanova o ovoj stvari. Dakle na poklon sam dobio neotpakovan dzepni sat i na kutiji samo pise heritage collection. Sta bi to moglo biti, da li se neko susretao sa ovim i da li postoji neka prateca literatura itd.
ovo bi bila fotografija takvog sata , doduse skinuta je s neta nisam imao pri sebi aparat da licno slikam.
Poslednja ispravka: RUS (20.1.2017. u 15:10)
Bookmarks sajtovi