Pozdrav, novajlija sam na sajtu i trebam pomoć u identifikaciji, porjeklu, starosti i vrijednosti džepnog sata koji sam naslijedio od djeda. Fotke sata dostavljam u prilogu, pa molim za pomoć.
Poštovani Fotopetar, interesuje me nešto o satu moga dede. Omega, broj na kućištu je 4680785, ima i oznaku 12 J., radjen za SDŽ, na ciferu, koji je oštećen malo piše da je distributer STOJISILJEVIĆ I KOMP bEOGRAD. Sat radi. Da li preporučujete zamenu cifera? Od kog materijala je kućište i sl.
Poštovani,u prilogu vam šaljem sat marke LBF( OMEGA), zanima me vrijednost sata i sto vise informacija o njemu. Za sad sam našao
riječ je o švicarskom zlatnom džepnom satu s komplikacijama. Sat osim pokazivanja točnog vremena ima godišnji kalendar (manji brojčanici s indikacijama datuma, dana u tjednu, mjeseci u godini i mjesečevih mijena). Na brojčaniku s mjesečevim mijenama je i pokazivač sekundi.
Sat je osim toga kronograf – tj. štoperica s centralnom sekundnom kazaljkom. Štoperica se pokreće, zaustavlja i resetira pritiskom na mali gumbić na kruni za navijanje.
Osim tog ima i izbijanje točnog vremena – vjerojatno punih sati i četvrtina sati na zvučnu oprugu uz rub mehanizma.
Sat je rađen negdje početkom 20. st.
Poslano sa mog M2007J20CG koristeći Tapatalk
Kolega,
ako je sve autenticno, moze vredeti zaista mnogo
Meni jako lici na ovo:
Louis Brandt & Frère. A fine and rare, large 18K pink gold hunter case quarter repeating triple calendar keyless lever chronongraph watch with moon phases - auctions & price archive (lotsearch.net)
trenutna kolekcija:
Titoni Airmaster Ref. 93963 S-005Doxa Sub 300t Aquamarine Ref. 840.10.241.10
Grand Seiko SBGA211 Snowflake
Zenith El Primero Classic Cars Ref. 03.2046.400/25.C771
Mislim da je jako vrijedna , ne znam dali netko ima iskustva sa procjenom preko omega stranice, cijena je 120 franaka, al u opisu stoji ako ne nadju nista o satu da nema povrata novca
Poslano sa mog M2007J20CG koristeći Tapatalk
Pokušaj preko privatnih poruka kontaktirati našeg člana fotopetar.
http://www.svetsatova.com/forum/members/fotopetar/
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Bookmarks sajtovi