probacu da slikam pod jacim svetlom,jedva se nazire to ''cyma'' lanac imam a alku cu naci nekako, probacu da ga maksimalno sredim jer mi je izuzetno drag,hvala na odgovoru , pozdrav
probacu da slikam pod jacim svetlom,jedva se nazire to ''cyma'' lanac imam a alku cu naci nekako, probacu da ga maksimalno sredim jer mi je izuzetno drag,hvala na odgovoru , pozdrav
Tek danas sam primjetio da na unutrasnjosti poklopca postoji ime i prezime.Pise Milos I. Jezdic nisam imao lupu ali mi se cini da pise i 1946 sto pretpostavljam da je godina proizvodnje i ispod svega toga pise 463.Eto,tek toliko da javim sta sam pronasao.Pozdrav!
Unutar poklopaca znali su se potpisivat vlasnici sata,isto tako su urari znali datumom i godinom označit kad je sat bio na servisu.Može biti i jedno i drugo tako da što je točno ostaje nepoznato.
Cortebert je željezničarski sat,inače to je firma čije je mehanizme koristio i sam Rolex u nekim svojim vrhunskim satovima.Ovaj sat nije previše star pošto u satu nije Corterbertov kućni mehanizam (mehanizam iz vlastite proizvodnje) već prerađeni Unitas mehanizam koji isto nije loš ali je daleko ispod cijene Corterberta s vlastitim mehanizmom.Zanimljivo kod tog Corterberta je da se navija kod broja tri i takvi satovi su popularni kod kolega koji prave prerade džepnih satova u ručne.
Omega bi po mehanizmu mogla datirati oko 1925 godine prošlog stoljeća.
Omega Serial Numbers By Year...
Mehanizam je Unitas 6498, dosta je dobar, ali je i dosta cest.
Cenu ne bih mogao da ti kazem, ali imajuci u vidu da se u njemu nalazi dosta cest mehanizam, kao i to da dzepni satovi generalno nisu previse popularni, ne bih ocekivao neku visoku cenu.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Lep sat
next year at this time I'll be a millionaire
Bookmarks sajtovi