Pozdrav svima. Nasledio sam od dede sat i nista ne znam o njemu osim da je marke Cyma. Crne boje je. Ne znam samo kako slike da postavim.
Pozdrav svima. Nasledio sam od dede sat i nista ne znam o njemu osim da je marke Cyma. Crne boje je. Ne znam samo kako slike da postavim.
Pozdrav i tebi
Uputstvo za postavljanje slika na forumu
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Pozdrav i poštovanje svima,
drago mi je što ću saradjivati sa vama i što će te mi pomoći u vezi satova, kao stručni ljudi za ovu temu.
Ja volim satove, ali nisam veliki poznavalac istih, a posebno kvalitet, istorijat, vrednost istih, a pogotovu onih starih "dedinih satova".
Pošto imam jedan dedin džepni sat marke L'ALOUETTE, što piše na satu, ja o njemu samo što mislim da je jako star /1925.g./, izradjen u Francuskoj manufakturi, da je trgovačka marka i valjda mehanizam Švajcarski.
Da ne bih gnjavio dalje i time iznosio i netačne podatke o satu, molim vas da procenite isti u smislu kvaliteta, /pošto on radi a povremeno i zastane - možda od stajanja i neophodnog čišćenja stručnog lica/, godina proizvodnje i proizvodjač, kao i o tome vredi li ga čuvati i popravljati, kao i o njegovoj ceni kakvog vidite na slikama.
Hvala lepo i srdačan pozdrav.
Pozdrav svima,
Nasledio sam od pradede dzepni sat marke Audemars Freres Brassus Geneve. S obzirom da je moje poznavanje satova na jako niskom nivou, istrazivao sam na internetu i dosao do nekih podataka o ovom satu. Medjutim, interesuje me Vase misljenje i procena njegove trenutne vrednosti u Srbiji jer razmisljam o prodaji. Da li ovde uopste postoji trziste za tako nesto ili treba mozda pogledati u inostranstvu? Slike su uslikane mobilnim telefonom, stvarno nisam mogao bolje. Hvala puno, svaki savet je dobrodosao.
Pozdrav svima,nov sam na forumu,interesuje me da li neko moze da proceni vrednost ovog dzepnog sata. U pitanju je Omega,trazio sam po serijskom broju,izgleda je iz 1939 godine,moj pradeda ga je dobio posle drugog svetskog rata,sluzio kod nekog coveka kod nas u Krusevcu i u znak zahvalnosti mu poklonio sat
Za sada jedino može da se postavi link za stranu proizvođača: https://www.berthet.com/histoire-be
Odgovor je dao član Popovac76, ali zbog prirode diskusije koja je kasnije nastala, njegov post je ostao na drugom mestu. Isti član je i primetio da je odgovor na identično pitanje dat oko dve godine ranije, a evo kako glasi:
Kvarcni satovi su precizni. Mehanički satovi imaju dušu.
dobrodosao na forum!
sto se tice godista sata probaj da potrazis na ovom sajtu:
Omega codes and movement numbers - Omega-Fanatic.com - Vintage Omega Watches - Klassieke Omega Horloges
a po mom skromnom misnjenju za njega mozes da dobijes izmenju 60-150 eur.
ko drugome jamu kopa sam u nju pada
Bookmarks sajtovi