Imam ovaj sat ali ne znam nista skoro o njemu, samo da je od zlata (provereno u zlatari), mozete li mi reci nesto o njemu, npr starost, proizvodjaca, vrednost... Hvala unapred!
Imam ovaj sat ali ne znam nista skoro o njemu, samo da je od zlata (provereno u zlatari), mozete li mi reci nesto o njemu, npr starost, proizvodjaca, vrednost... Hvala unapred!
ajde uslikaj i mehanizam da svi vidimo
pozdrav
kad god vidis sat ti pozeli zelju
Veliki pozdrav i dobrodošlica na forum!
Sat koji predstavljaš je dosta lijep ali nije puno vrijedniji od cijene zlata koju možeš dobit za sat!
Pitanje je zašto?Pa zato jer je mehanizam običan i marka sata uopće nije poznata (ja za nju čuo nisam) pa s samim time ko da imaš jedan obični švicarski sat plus vrijednost zlata.Sat na prvu ruku izgleda lijep i onako moja procjena je za vrijednost 100 € sat plus vrijednost zlata (moja preporuka je ne prodavat ga jer danas razlika samo Hrvatske i Srbije za cijenu zlata je velika mislim u duplo).Zanima me još promjer sata i ima li pripadajući lanac te najbitnije radi li?
Lp!
Tona je firma iz SWISS-a o kojoj sam samo nasao podatke da je iz Bremon-a, La Chaux-de-Fonds, Schweiz; registriert am 26.4.1939 . . . . Zanimlji je i PRELEP sat, HUNTER model sto znaci da je krunica na broju 3 . . . . Po kazaljkama i ovim malo losijim slikama mehanizma mogu ti reci da je mehanizm ODLICAN i lici na neke modele Unitas-a, koji je pravio veoma kvalitetne mehanizme za dzepne satove . . . Mogao bi da slikas zigove koji se nalaze sa unutrasnje strane poklopca i da njih postavis ovde kao i sam balanser u mehanizmu jer pored njega se nalazi zig sa brojem da vidim tacno koji je mehanizam u pitanju . . . Toliko od mene . . . POZDRAV . . . .
Bookmarks sajtovi