Veliki pozdrav i dobrodošlica.
Možda si na krivo mjesto stavio svoj sat al sreća zamijetih ga.
sat je to iz nekih 30-ih 40-ih godina nije prestar i nije ona bolja verzija cifera al ni kućišta.
Sat izgleda prekrasno
Rađen je za turske željeznice po naružbi što možeš zaključit sam po gravurama i natpisima na satu.
Sat vrijedi nekih 200€ sad prema tome koliko netko želi takav sat imat možeš dobit i više zanj al po današnjim mogućnostima budi spreman samo na niže ponude.
Lp!
Pozdrav Baroon!
Ako sam pogriješio godinu proizvodnje oprosti,sat mi je izgledao kao stariji,što se tiče cijene ovakav kod nas može dobit cijenu od oko 200€ bez puno muke ipak je to Zenith i u vrlo lijepom stanju.A ako su kod vas tako loše cijene đepni satova slobodno se javi pa budemo napravili jedan trazitni put na moje tržište,a budem i sam uzeo za svoju kolekciju pokoji željezničarski sat.
Iako i kod nas ima malo zainteresiranih za kupovinu đepnih satova ipak su prodajne cijene malo veće od vaših.
I ako još ponešto znaš o satovima napiši te ako me imaš još gdje ispravit ispravi jer kao što rekoh ja nisam sveznalica već kao i ostali učim o satovima iz dana u dan!
Zlorabicu tudju temu
da ne otvaram novu, slican sat, i godiste,
samo ...
ovaj koji posedujem je u vrlo losem stanju, cifer ostecen, nema zadnji (veci) poklopac
prilicno patinirao, za ostalo se ne razumem, ali citajuci sve postove (ovde) na koje sam
naisao shvatio sam da je sat upropascen, cipfer je verovatno moguce samo nacrtati
ili mozda ludom srecom nabasati po buvljacima,
da li se uopste isplati pokusavati bilo sta sa ovakvim stanjem ?!?
Evo i slichica:
kud svi tu i mali mujo zenith grand prix 1900,po broju na satu sam iskopao na netu da je iz valjda 1930-e,srebrno kuciste,cifer je perfektan,ispravan.ima li ko jos neku informaciju o vrednosti i starosti sata?pozdrav
p.s. izvinjavam se na losijem kvalitetu slika mehanizma,slikano je telefonom u sobi
Prvi Zenith je najbolje sačuvat i tražit jedan neispravan dobra kućišta i cifera,te od dva napravit jedan.Inače takav ne prodaj jer ćeš malo zanj dobiti.
Drugi Zenith je prekrasan,vrijedi po mojoj procijeni od 200-300€.Čuvaj ga vrijeme sada za prodaju nije,ispoliraj mu kućište i vrati mu pravi sjaj.Datira iz dvadesetih godina prošlog stoljeća,a točnu godinu se da odredit po serijskom broju na mehanizmu uz kontakt tvrtke Zenith!
Ma fantastično si to odradio Borise!Sad na sigurno s njim i da te nisam čuo da ga prodaješ.Al ako ti bude potrebno riješit ga il ti doista ne bude stalo do njega javi se,mjesto mu je ako ne kod tebe ko pravog vlasnika tad u nekog kolekcionara koji zna pazit na svoje ljubimce.
Uživaj u satu i nemoj ga previše nosit vani šteta je da se ošteti kad je već tako očuvan.
Bookmarks sajtovi