Ovaj sat je moja majka kupila caletu za neku godisnjicu 80-tih godina a odvojila je nekoliko plata za njega ( 1500 deutsch maraka bila plata glavnoj medicinskoj sestri ako se dobro seca ) . Naime matori nije ni znao sta je to Breitling samo je prstom pokazao sat koji mu se svideo.
Na polednjini sata pisu oznake Breitling kao i na krunici sata ( cuveno B )
Na prednjoj strani ne pise marka sata sem "Aviation chronograph suisse"
Devedesetih se cale smorio da ga nosi ( ima po kile xD ) pa ga kum uzeo i "pokvario" ( nikad servisiran )
sat malo radi pa stane, nosen je pre 15 godina kod lokalnog sajdzije koji nije znao ni da ga otvori ali nakon silnih napora i totalno izgrebane i unistene poledjine otvorio je sat da bi konstatovao da ne sme da pipa nista nego bolje da se salje u Svajcarsku sto je tad bilo nemoguce.
elem da ne duzim puno pricu, trazeci koji je to model na internetu nikad nisam bio u mogucnosti da nadjem konretan model uglavnom su samo licili ali nisu bili 100% isti, danas sam nabasao na ovaj sat koji izgleda 100% isto kao moj " breitling "
a prica mu je navodno da je breitling 80tih bio likvidirana firma a ova doticna OLLECH & WAJS ga kupila
ne znam sme li se postovati link ka ovom sajtu ali evo postam pa ako je forbiden neka se obrise tehnicke podatke sata sam prekopirao
Na mom satu nigde ne pise OLLECH & WAJS cisto da napomenem
link >
http://www.gnomonwatches.com/Ollech&...ation6081.html
Watch Specifications: Movement: New Old Stock Buren Calibre 12 automatic movement. Luminance: Tritium. Hour makers and 2 hands Dial: Arabic numerals. Seconds and 2 Chronograph subdials. Slider rule. Date: Slowset date at 6 O'clock Case: Stainless Steel case Crown: Push in with 2 chronograph pushers Case Back: Screw in stainless steel Bezel: Stainless steel slider rule Crystal: Acrylic crystal Power Reserve: ~40 hours Dimensions: 47mm excluding crown, 50mm including, 48mm lug to lug and 15mm thick Water Resistant: 30m Strap: Leather strap
Mojih par pitanja vezana za sat, ako ima neko da se razume :
Da li je ovaj moj ( caletov ) Breitling zaista Breitling ?
i da li postoji iko u Srbiji ko bi smeo da ga otvori i utvrdi ili eventualno popravi kvar.
( znaci sat radi malo i stane )
Moje slike sata : ( izvinjavam se na kvalitetu unapred potrudicu se ovih dana da odem do matorog i napravim kvalitetnije, naime jos sat nije moj ali ako postoji mogucnost da se reparira bice moj i sa nato strapom obavezno )
Slike na ruci :
Pozdrav svim ljubiteljima satova sa foruma i unapred hvala.
Bookmarks sajtovi