Ma odustao sam ja od toga. Naravno nikad repliku na ruku, imam u planu neki Sector...
Malo mi je cudna tolika gadljivost forumasa na kopije satova.Evo iznecu ovde moje iskustvo sa originalima pa procenite samo.
1............1995.Godine kupio sam nov originalni swatch automatic sat ni malo jeftin do sadasnjih 200eura placen u balkanskoj ulici i cim je istekla garancija kasnio je sve vise i vise dok nije umro.Bacen u djubre.
2.......1997.godine kupljen u istoj radnji nov sector istekla garancija umro i on..........bacen u djubre.
3.....2000 i neke kupljen tissot t-touch u indenticu placen sadasnjih 600 eura ,istekla garancija umro prodajem ga u delove.
Sto se mene tice originalni sat preko 1000 eura je prava kupovina sve ispod toga je bolje ali namopinjem 1000000puta bolje kupiti kopiju sa mijota mehanizmom nego bilo koji jeftini original osim seika i citizena jer ti satovi ma kolko bili jeftini rade kao singerice.Sat cini mehanizam a ako je on dobar kao mijota onda nevidim razloga da nekupim kopiju koji bi onda nosio da se slaze uz garderobu i nista vise.
4.Imam 2 citizena preko 15 godina stari i rade savrseno.
Pravilnik foruma kaže:
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Ja sam napisao svoje privatno iskustvo koje je iskreno i stojim iza toga ,nista nisam niti dodao niti oduzeo.Od jeftinih orig satova Mijota je zakon sve ostalo je bacanje para u vetar i da mi je sad ova pamet kad izracunam koliko sam do sada para dao na satove do 200 eura mogao sam sebi kupiti jedan ali vredan i to je savet svima ne kupujte satove do 200 eura jer ce te ih menjati vrlo cesto ili su demode ili ce zavrsiti u djubretu kao meni a uz garderobu cu staviti mijotu sa dizajnom koji mi se svidi a za vecnost cu izabrati nesto preko 1000 eura.
OK, tvoje iskustvo i mišljenje kao i savet sa kojim se nikako ne slažem ali bez obzira na to, treba naglasiti da NE POSTOJE pozitivne strane kupovine kopije i diskusija o kopijama/replikama u pozitivnom kontekstu na ovom forumu NIJE DOBRODOŠLA. TAČKA
Zamoliću te i da pronađeš malo slobodnog vremena te da pročitaš pravilnik foruma, štivo koje će ti biti korisno u daljoj komunikaciji i boravku na forumu.
Pozdrav
Poslednja ispravka: dragon (22.4.2011. u 14:47) Razlog: zaboravih Š :)
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Bookmarks sajtovi