Pa sad na ovim fotkama i nije los. sve se to da srediti ako covek hoce. Samo da je ok mehanizam i da li ima delova. To je pitanje, sve se drugo da srediti potpuno Znate da znam sta pricam
Pa sad na ovim fotkama i nije los. sve se to da srediti ako covek hoce. Samo da je ok mehanizam i da li ima delova. To je pitanje, sve se drugo da srediti potpuno Znate da znam sta pricam
Krenimo redom.
Kuciste: mislim da uopste nije polirano, ne mogu da kazem nikad ali ja ne vidim tragove.
Korona je relativno dobra i u funkciji (kazem relativno zato sto nedostaje jedan deo koji je potpuno pricvrscuje, nisam casovnicar tako da ne znam pravi naziv tog dela) generalno ne smeta.
Nosio sam ga kod dvojice casovnicara, i jedan i drugi su rekli da je mehanizam u veoma dobrom stanju, kao i kuciste.
Sto se tice ilumincije, ja sam je radio (mislim casovnicar) i nisam u potpunosti zadovoljan, mislim da je moglo bolje.
Krunicu cu da zamenim, ako budem naisao na originalnu.
Imam u planu da porucim originalnu narukvicu (mislim da je cena oko 80$), ne metalnu vec od kaucuka (ili od gume?).
Generalno, veoma sam zadovoljan satom i mislim da cu ga srediti da bude tip-top (mada i sada veoma dobro izgleda i radi).
Sat je mnogo lepsi uzivo nego na slikama i probacu da uradim sto bolje fotografije.
P. S. Platio sam ga malo manje nego sto je prodavac trazio (inace taj prodavac je prilicno korektan i kod njega moze svasta da se nadje po prilicno povoljnim cenama) i naravno puno hvala na cestitkama.
Pa na osnovu slika koje si ti postavio, kao i sudeći prema slici koju sam ja priložio, kućište jeste polirano a u originalu bi trebalo da bude brušeno. Vidi se i na koroni i markerima da je rađeno i na njoj, zato sam i pitao jer meni prodavac nije pružio nikakve dodatne informacije.
Da, moglo je i trebalo je da se odradi znatno bolje, ali dobro, obzirom da si napisao da ćeš sat dovesti u tip-top stanje biće vremena za popravni.
Ma korektan prodavac bi odgovorio na postavljena pitanja i poslao još koju sliku zainteresovanom kupcu, ne bi ga od**bao tek tako. Nema tu ni trunke korektnosti, ali mi je svakako drago što si ulovio odličan sat po povoljnoj ceni.
Jedan moderator na forumu mi s vremena na vreme citira ono čuveno "He who dares, wins" i kada već ja nisam bio te srećne i odlučne ruke da ga uzmem, ostaje mi samo da ti čestitam na dobroj kupovini i da ti poželim da te sat dugo služi.
Slike obavezno da postaviš.
Pozdrav
PRAVILNIK FORUMA :: PRAVILNIK ZA BERZU SATOVA :: VODIČ ZA POSTAVLjANjE SLIKA
"Never look back, look forward, step forward even if only half a step at a time, knowing how to be flexible in order to accept changes, be sincere"
Men invented time. Seiko perfected it.
Doxa Divingstar 300T
Malo kasnim sa postavljanjem slika. Sada imam razlog, narukvica je stigla.
Pozdrav
Ivan
Ivane,sjajan sat.
Kad budeš imao vremena bilo bi lepo da napišeš neka lična zapažanja o tom satu.
ZAJEDNO SMO SKUPA!
Zaista prelep sat! Inače nisam ljubitelj narukvica od gume/kaučuka, ali ova kombinacija zaista moćno izgleda. Original je original... Inače, i meni je sat izgledao prepolirano na starijim slikama, a na ovim poslednjim uopšte ne... Da li si radio nešto po tom pitanju ili je samo opticka varka?
Stavi i neki wrist shot, ne bilo ti teško...
Pozdrav!
Bookmarks sajtovi