Mogu samo da potvrdim da je original, istu ima kum. Ali ne znam koji je tacno model, ko da je to i bitno
Mogu samo da potvrdim da je original, istu ima kum. Ali ne znam koji je tacno model, ko da je to i bitno
Danas mi je napokon bio gospodin Slavko Matušan i mislim da smo riješili misterij tvoje Doxe.
To je modificirana ETA. dakle baza je ETA a stroj je SW200.
Priča ide ovako. Doxa je u prošlosti bila tvornica koja je radila mehanizme za sve satove koji su koristili ETU.Dakle kompanija Doxa imala je brend i tvornicu. Tvornica je u Neuchatelu CH. U kriznim godinama urarske industrije Doxa se našla u problemima i tvornicu su prodali mr. Hayeku. Ali nisu prodali ime Doxa. Kako nisu imali više pravo ugrađivati mehanizme ETA, modificirali su bazu stroja i prozvali ga SW calibri. Hayek je objedinio švicarsku urarsku industriju u Swatch grupaciju, ali tamo nije bilo mjesta za Doxu. ostali su sa svojim brendom novisni. I u tom periodu kada nisu bili više vlasnici tvornice napravili su tvoj sat. znači da ti je sat star 25-30 godina. Ta tvornica i dalje radi i proizvodi mehanizme. mislim da se zove Sateelit.A.G.
eto to bi otprilike bilo to. ako te još što zanima pitaj.
Ivo, ovo je vrlo interesantna prica!
Da nisi mislio na firmu Sellita? Ona bas ima mehanizam SW200 koji je istovetan ETA 2824 mehanizmu...
U stvari - prica me je toliko zainteresovala da cu probati da nadjem vezu sa Doxom.
No time to lose
@Ivourar1
Zahvaljujem na odgovoru i vrlo interesantnoj propratnoj priči
Verujem da je @ Vladas u pravu i da si mislio na firmu Sellita.
P.S.-Molim te da posebnu zahvalnost preneseš gospodinu Slavku Matušanu uz želje za dobro zdravlje!
ZAJEDNO SMO SKUPA!
naravno firma je Sellita A.G i na nju sam mislio, a što sam napisao to sam tek vidio kada ste me upozorili. Hvala i pozdrav.
Bookmarks sajtovi