"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Ovo je njihov pokusaj da naprave modni sat. Nazalost mnogo je ljudi, kojima nije vazno kakov je sat, mehanizam i ostale stvari koje su nama vazne, samo da je moderno i da odredjeni pevac,pevacica i ostali de***i to nose. Ovde je jedino cudno sto je to napravio Fortis. Ovakvih satova ima more.
I da, nije mi cilj da ih opravdam posto je smesno na koji nivo se spustaju.
"I have no idols. I admire work, dedication and competence." - Ayrton Senna
Pa nije problem sa Swatch u kvalitetu, svi oni imaju garanciju a ako nisu fabrički defektni mogu dugo da traju za novce koje koštaju....problem je u konzumerskoj logici koja je suprostavljena logici mehaničkog sata.
"Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations...."- Monty Python's The Meaning of Life
Vlajo,ne počinji raspravu kvarc vs. mehanika jer, kao što napisa, i Swatch može dugo da traje. Ovdje je problem što je to dječiji,plastični,šareni sat! Mogli su napraviti odličan čelični model sa Eta normflatline kvarcom po sasvim pristojnoj cijeni ali, na nesreću,nisu!
Poslednja ispravka: HADzI DALIBOR (22.11.2012. u 13:09)
Uz normalnu upotrebu svaki kvarc traje dugo!
Ovaj potez Fortisa ne bih da komentarisem!
Bio sam danas u Delta City-ju i oni Fortis Fliper satovi mi deluju naivno, upravo su to - satovi za decu.
Sinn
Seiko
"...i kako je do neprepoznavanja dovedena suština prevare" Štulić
Video sam ovo danas, jako me je neprijatno iznenadilo, posebno zato što sam gledao i prave Fortise
Skroz su kao dečiji, eventualno bih pristao na crni, kad bih ga dobio na poklon, a čak ni tada.
Zdravo ljudi,
Verujem da je ovo moja prva poruka na ovom forumu, iako sam se odavno priključio
Mnogo volim satove, ali kao i svaki drugi moj hobi i ovaj ispade skup
Tako da i nije bilo svrhe da puno pišem ovde, ali sam bar imao poprilično da naučim
Na primer osnovna zabluda je da svaki proizvođač pravi ceo sat
Trenutno nosim Festinu F16177 koju sam kupio još 2005. dok sam bio u srednjoj školi(što će reći da sam još zelen)
Inače, interesuje me ovaj Fortis, ali sa obzirom da ne mogu baš da nađem šta se nalazi unutra, nekako imam utisak da, kako bih rekao, to i nije baš pravi Fortis, sa obzirom na cenu, i da im nije trebalo da stavljaju svoje ime na takav sat.
Molim vas za mišljenja
Bookmarks sajtovi