Potpuno se slazem sa Milanom. Prvo Fortis bas pravi pilotske satove, a tu se dizajn i nije mnogo menjao. Ali bas Fortis, po meni, ima jako prepoznatljiv dizajn. Sa druge strane, konkretnon ovaj IWC mi je jedan od najruznijih modela koje je IWC uradio. Nekako mi je dedast, ako ste me razumeli sta sam hteo da kazem.
Ne želim ništa loše o Fortisu da kažem, čak naprotiv veliki broj njihovih satova mi se sviđaju.... Nego eto samo taj jedan njihov model B42 Flieger me mnogo podsetio na Mark XVI što je meni malo glupo, jer uvek bih težio da kupim pre njega nego Fortisa zato što mi deluje autentičnije... Inače taj IWC mi je mnogo lep i kako patek kaže dedinski izgled mi i jeste njegov najveći plus jer ima bezvremenski dizajn...
Slično Steinhart pristupa dizajnu svojih satova koji su skoro pa identični nekim Rolexovim modelima, ali razlika u ceni je dosta izraženija nego u ovom slučaju pa to donekle ima smisla, ali eto i u tom slučaju me to odvraća od kupovine bilo kog njihovog sata i ako imaju dobar odnos cena kvalitet...
Ja se ne bih lepo osećao noseći takav sat koji je preslikan model nekog skupljeg i kvalitetnijeg...
Ja te razumem, slicno je i sa mnom. Mada imas mnogo proizvodjaca koji prave varijacije na temu. E sada, meni ovah Fortis ne lici na ovaj IWC. Cak mi Fortis vise lici na originalni sat iz II sv rata, tj B-UHR.
Izgleda da sam ja to malo preozbiljno shvatio, jer sad kad iščitah ove tekstove i malo više prošnjurah na netu videh i potvrdih ono što mi Angel, Vlada i Milan rekoše da u stvari svi oni kopiraju taj jedan dizajn... Dok Steinhart bukvalno i namerno kopira Rolexa...
Pa onda onda uzmi ga onda i dobices popust...
next year at this time I'll be a millionaire
Ma običan Flieger Automatic 595.11.41 mi je trenutno na nišanu, ali to ništa pre septembra...
Bookmarks sajtovi