Pozdrav u kucu,
onako kako red nalaze,kada nekome prvi put ulazis u kucu,i ja dodjoh u ovu prijatnu,druzeljubivu i zavisti lisenu familiju zaljubljenika satova donoseci Fortis Spacematic.Skitajuci internetom stigoh i do ovog sajta i tu ostadoh evo vec vise od mesec dana.Iscitah dosta toga korisnog,a nesto ostade i u glavi,sto me ohrabri i ucvsti moju nameru da se ponovim jednim boljim satom tamo negde u Julu-Avgustu.Ali(uh to ali)proradi mi adrenalin ovde na forumu te odoh do BPM_a u Kralja Milana ko velim da parim oci i polako suzavam izbor i pravim finansijsku konstrukciju.Sto bi rekli pre otamo nego tamo ali sa novim satom!Elem,10% u startu ako gazda dozvoli(100 godina fortisa)jos 10%,kurs nikad povoljniji a gazda raspolozen i otvorim ja barku.
Sta reci o satu a da vecina vas ne zna?Gotovo nista,osim licnih impresija koje sigurno nose dozu subjektivnosti ali ce svakako prelomiti,tamo ili ovamo,nekoga ko razmislja o kupovini ovog sata.
Izgled:Iskreno nije ni Antonijo Banderas ni Dzordz Kluni,vise mi je kao Svarceneger,jednostavno prijatan u svojoj gorstackoj lepoti.
Kvalitet:vrhunska izrada od A-S,masivan(146gr)sto rece moja supruga pre neko vece"pazi kako se okreces kada spavas da me ne zveknes tim cudom".Medjutim dobro izbalansirana tezina i ergonomija cine ga jako prijatnim za nosenje.Preglednost je takodje za svaku pohvalu bas zbog njegove velicine i jednostavnosti(40mm bez krunice).Sirina mog zgloba je 26-27 cm i mislim da je to gornja granica, da ne bi izgledalo kao da sam sat pozajmio.
preciznost:sat je kod mene od 15. Februara ali ga kontrolisem svaki dan, po atomskom satu, od prvog Marta i za ovih 17 dana je na +1.2sec.Da naglasim da sat nikad ne skidam sa ruke.A da i to me je interesovalo pa sam nocas gledao kada menja dan i datum.Na 2 minuta do ponoci.
zakljucak:zadovoljan i zaljubljen.
PS kako neko ovde rece uvek postoji "tiha patnja".Moja je jedna Omega 8500,skromno i nadam se dostupno jednog dana.
S postovanjem Dusan
Bookmarks sajtovi